Ataşehir Belediyesi ve Kent Konseyi STK temsilcilerini ağırladı

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez ve Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu kahvaltıda ağırladıkları STK başkan ve yöneticilerine Ataşehir Belediyesinin Kültür, Eğitim ve girişimcilik konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdiler.

Ataşehir Belediyesi ve Kent Konseyi STK temsilcilerini ağırladı

Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü’nde düzenlenen programa; CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Çerkez ve Sadi Özata, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ve STK başkan ve temsilcileri katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ise Ataşehir Kent Konseyinin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dolu; “Kent Konseyi olarak sivil toplumu, yerel yönetim ve merkez yönetimle buluşturmaya devam ediyoruz. Sivil Toplum gücünü, kentin gelişimi için kullanabilmesi için çalışıyoruz. Bu çerçevede STK’lar gerek alt yapı gerekse nitelik olarak gelişmelerinin sağlanmasında eğitim çalışmaları devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu’nun moderatörlüğünü yaptığı toplantıya; Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av.Filiz Saraç, Türkiye Satranç Federasyonu İl Başkan Yardımcısı Emre Akıncıoğlu, Bacader Derneği Genel Koordinatörü Muammer Akgün, Boğaziçi İzciler Derneği Önderi Sündüz Atay, Soroptimistler Derneği adına Neslihan Kazancı, Eğitim Öğretim Sanat Derneği Başkanı Hasan Güventürk, Atlas Derneği Başkanı Ferda Altıntaş ve Ataşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Uzun konuşmacı olarak katıldılar.

350 ye yakın Sivil Toplum Kuruluşunun başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, şahsım ve belediye başkanım adına hoş geldiniz diyerek; “ Bu toplantımızın amacı; Ataşehir Belediyemize bağlı Kültür Merkezlerinde, Ata Evlerinde, STK’larla, Odalarla, Meslek Kuruluşlarıyla ilgili yapmış olduğumuz çalışmaları sizlere tanıtmak ve bundan sonraki çalışmalarınıza katkı sunmaktır. Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi 2009 tarihinde belediyeyi kurduktan sonra sosyal belediyecilik alanında STK’lara önem vermiştir. Bu konuda yaptığı hizmetlerden de anlaşılıyor. Şu an burada STK, Oda temsilcileri ile dernek ve federasyon temsilcileri var. Onlarda söz alarak belediye ile yaptıkları çalışmaları, belediyenin hizmet ve katkıları hakkında sizleri bilgilendireceklerdir. Siz değerli STK temsilcilerinin bundan sonraki çalışmalarımıza katılım sağlamanızı ve destek vermenizi bekleriz. Katılımınızdan dolayı teşekkür eder saygılar sunarım” dedi.

“MEVCUT HİZMET MERKEZLERİYLE 10 BİNLERCE ATAŞEHİRLİYE HİZMET VERİYORU”

Müdürlüğünün hizmetleriyle ilgili sunum yapan Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan; “ 2009 da Ataşehir Belediye Başkanımızın önderliğinde kurulan belediyemizde en önemli hizmetin eğitim, kültür ve sanat ayağı olduğunu ilerleyen süreçte politikalarla ve çalışmalarımızla birçok vatandaşa anlatma başarısını göstermişizdir. Birçok belediyeden sonra kurulmamıza ve onlardan sonra hizmetlerimize başlamamıza rağmen, Kültür Hizmetleri alanında İstanbul’un sayılı belediyelerinden biri olmanın mutluluğunu da yaşıyoruz.

Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü görüldüğü gibi; Eğitim Hizmetleri Kültür ve Sanat Organizasyonları, Müzik ve Kütüphanecilik Hizmetleri, Spor Hizmetleri, Orkestra ve Koro Topluluklar Birimi, Kalkınma Ajansı ve Avrupa Projelerinin dışında da Nikâh Hizmetleri ve Kültür Merkezleriyle siz değerli Ataşehirlilere, STK’lara hizmet veriyoruz” diye konuştu.

Volkan Aslan 10 binlerce Ataşehirliye hizmet verdikleri kurumları da şöyle sıraladı: “ İçerenköy’de Ahmet Telli Kütüphanesi, Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi, İnovasyon Merkezi, Cemal Süreya Sergi ve Etkinlik Salonu, farklı kültür ve dönemler ait 1800 oyun parçasının bulunduğu ve Dünyanın İlk ve Tek Müzesi olan Düştepe Oyun Müzesi, Ferhatpaşa Bilim ve Sanat Merkezi, Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, Neşet Ertaş Kültür Merkezi, İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Zübeyde hanım Kültür Evi”

Volkan Aslan; bu hizmet merkezlerinin dışında kardeş belediyecilik hizmetleri, kadınlara yönelik sanatsal çalışmalarının da olduğunu ayrıca uluslararası 6 festivalin Ataşehir’de yapılmasını sağladıklarını, bunlardan Ataşehir Tiyatro Festivali Türkiye’de 3 büyük festivalden biri olduğunu da sözlerine ekledi.

“HER VATANDAŞIMIZA EŞİT HİZMET POLİTİKAMIZLA FIRSAT EŞİTLİĞİNDEN YARARLANMASINI İSTİYORUZ”

Ataşehir ilçe sınırları içerisinde yaşayan kadın, çocuk ve engellilerin yaşam standartlarının iyileştirmek amacıyla düzenlenen ve yürütülen projeler, etkinlikler ve çeşitli yaş gruplarına göre yapılan eğitim faaliyetleri hakkında sunum yapan Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar; “Yerel ve sosyal politikalar üretmek, projeler geliştirmek için var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her vatandaşımıza eşit hizmet politikamızla fırsat eşitliğinden yararlanmasını istiyoruz. Ataevi Sosyal Hizmet merkezlerimizde talep eden herkese psikolojik ve pedagojik danışmanlık hizmeti veriyoruz. Halk Eğitim Merkezli sertifikalı kurslarımızla yetişkinler için el sanatlarından deri işletmeciliğine, hobi geliştirme kurslarından kuaförlük eğitimine kadar bir çok alanda meslek edinmelerini sağlıyoruz” şeklinde ifade etti.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ferhatpaşa Mahalle Muhtarı Hüseyin Uzun; “ STK’Larla beraber, Kent Konseyi’nin mahallerimizde yapmış olduğu mesleki ve kültürel faaliyetlerini takdir ediyoruz. Bu etkinliklerin mahallelerin gelişmesine de katkı sunuyor. Mahallemiz Ataşehir’e bağlanmadan önce hep kenar mahalle olarak hizmetlerden yoksun kalmıştı. Ama şimdi merkezde neler yapılıyorsa mahallemizde aynı hizmeti görüyor. Biz muhtarlar olarak sadece seçimde yarışmıyoruz. Seçildikten sonra kim fazla hizmet alıyor diye kendi aramızda da yarışıyoruz. Bu vesile ile Belediyemizin Ferhatpaşa Mahallemize kazandırdığı Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, Ataevi ve Taziye Evi için teşekkür ediyorum. STK’larla birlikte çalışıldığı zaman her şeyin daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi.

Toplantıda ayrıca Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av.Filiz Saraç, Türkiye Satranç Federasyonu İl Başkan Yardımcısı Emre Akıncıoğlu, Bacader Derneği Genel Koordinatörü Muammer Akgün, Boğaziçi İzciler Derneği Önderi Sündüz Atay, Soroptimistler Derneği adına Neslihan Kazancı, Eğitim Öğretim Sanat Derneği Başkanı Hasan Güventürk ve Atlas Derneği Başkanı Ferda Altıntaş Ataşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirdikleri projeler hakkında katılımcıları bilgilendirerek bundan sonra gerçekleştirecekleri projelere katılım sağlanması konusunda davetlerini yinelediler.

Etiketler
Ataşehir