Dikili'de ısıtan hizmet

Dikili Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan Ali Çetinkaya İlkokulu ile Merkez Çarşı Cami'ye çağımızın çevreci ısıtma sistemi jeotermal kuruldu.

Dikili'de ısıtan hizmet

Dikili Belediyesi tarafından ilçe merkezinde bulunan Ali Çetinkaya İlkokulu ile Merkez Çarşı Cami'ye çağımızın çevreci ısıtma sistemi jeotermal kuruldu. Kurulan jeotermal ısınma sisteminden sonra Ali Çetinkaya İlkokulu ile Merkez Çarşı Cami sıcacık bir ortama kavuştu.

Önce insan ilkesinin ışığında sosyal belediyecilik çalışmalarına ağırlık veren Dikili Belediyesi, daha önce kent sınırlarında yer alan okul ve ibadethanelerin bakım ve onarımlarını yaparak fiziki sorunlarını gidermişti. Son olarak başlattığı çalışmayla okul ve ibadethaneleri çağımızın çevreci ısıtma sistemi jeotermal ile buluşturmaya başladı. Proje kapsamında pilot okul ve ibadethane seçilen Ali Çetinkaya İlkokulu ile Merkez Çarşı Cami’de yapılan çalışmalarla her iki yapının iç bölümleri sıcacık ortama kavuştu.

“Ayrımız Gayrımız Yok”

Çalışmalar hakkında bilgiler veren Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, öğrenci ve öğretmenlerin okullarında sıcacık ortamlarda eğitim olanaklarından yararlanması, vatandaşların da ibadethanelerde sıcacık ortamlarda ibadetlerini gerçekleştirmesi için anlamlı bir çalışmaya başladıklarını belirterek, “Hiçbir ayrımız, gayrımız olmadan herkesi kucaklayan çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ekiplerimiz her iki çalışmada da çok ciddi bir emek harcadı. Kendilerini gönülden kutluyor, öğrenci kardeşlerimize, eğitim emekçilerine ve vatandaşlarımıza da bu hizmetlerimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Çalışmalar Takdir Topladı

Merkez Çarşı Cami cemaatinden Halil İbrahim Dörtkardaş, camilerinde gerçekleştirilen jeotermal ısıtma çalışmalarından sonra caminin çehresinin değiştiğini belirterek, "Mustafa başkanımıza gönül dolusu teşekkür ediyoruz, Allah ondan razı olsun. Kısa zamanda gerçekleştirilen ve camimize sıcacık ortam sağlayan çalışmalarından dolayı onu ve ekibini tebrik ediyoruz. Cemaatimiz bu anlamlı çalışmadan dolayı kendisine çok dua ediyor" diye konuştu.

Ali Çetinkaya İlkokulu Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Burcu Adıgüzel de, jeotermal ısıtma sistemi ile birlikte okulun her köşesinin sıcacık bir hale geldiğini vurgulayarak, “Dikili Belediyesi'nin okullarda bakım, onarım, tadilat ve yenileme hizmetleriyle başlattığı çalışmalarının devamı olarak okulumuzun modern jeotermal ısıtma sistemine kavuşması bizim açımızdan adeta bir devrim oldu. Bu güzel ve örnek çalışmalarından dolayı Dikili Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Etiketler
Okul Dikili Belediyesi