Başkan Atila 4,5 yılını değerlendirdi: Kırmızı çizgimiz...

Başkan Atila 4,5 yılını değerlendirdi. Atila yerel seçimlerde eğilim yoklaması yönteminin seçilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Atila 4,5 yılını değerlendirdi: Kırmızı çizgimiz...

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, görevdeki 4,5 yılını ve yeniden aday gösterilirse sunacağı projeleri Egepostası'ndan Halil Solak'a değerlendirdi.Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “tamam” kararını, “Arzumuz kendisinin tabii ki görevine devam etmesidir. Ama takdir yine Genel Başkanın, Genel Merkezin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın kendi kararıdır. Bu konuda bir üzüntüm olduğunu ifade etmek istiyorum.” sözleriyle değerlendirdi.

Görevdeki 4,5 yılını değerlendiren Atila, “ Görev süremiz boyunca vadettiğimiz projelerin tamamını ya yaptık ya da projelendirdik. İhale aşamasında olanlar var. Bir o kadar da artı projelerle görevimizi dolu dolu geçirdik. Zor bir süreç içerisinde yatırım yapan bir belediye olarak görevimize devam etmekteyiz. Zaman içerisinde yaptığımız anketler, vatandaşla bire bir görüşmelerimiz, muhtarlarımızın talepleri, sosyal medyadan gelen talepler. Bunların değerlendirmesi neticesinde o mahallelerin öncelik sırası neyse onların hepsini yapmaya çalıştık. Üstüne yeni projeler ekledik. Dolayısıyla hem seçimde vadettiklerimizi gerçekleştirirken, bir o kadar da hem fiziki hem de sosyal projeleri yapma imkanına sahip olduk. Tabi devam eden projelerimiz var. Çocuk Dünyası, belediye hizmet binasının projesi bitti. Yarışma ile belirledik. Yapım işi noktasındayız. Tabi bunların hepsini sınırlı bütçeyle gerçekleştirmeye çalıştık. Bir taraftan tasarruf ederken, diğer taraftan da yatırım yaptık. Şu anda ekonomik krizin en üst noktasında olduğu dönemde belediyecilik hizmetlerimizi hiçbir şekilde aksatmadan devam ediyoruz. Bu anlamda da dolu dolu ve başarılı bir dönem olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

24 SAAT YAŞAYAN GENÇLİK MERKEZİ

Çocuklara ve gençlere yönelik hayata geçirdiği projelere yenilerini ekleyeceğini ifade eden Atila, “Çocuklar için özel projelerimiz var. Bunlardan biri çocuk dünyası, bu projeyi de yine bir mimarlık projesiyle belirledik. Bittiğinde tasarımıyla gerçek bir sanat eseri olacak. Aynı zamanda çocuklarımızın küçük yaşlarda eğlenirken, eğitim aldıkları farklı meslek gruplarıyla tanışabilecekleri tam anlamıyla bir bilim merkezi olacak. Tabi bu projeye destek olsun diye. Karaçam'da Çocuk Köyü projemizi ekledik. Açık alanda konaklaması olan, çocukların tarımla uğraşabilecekleri spor yapacakları bir merkez olacak. Bunlara ilaveten bir projemiz daha var. Yaptığımız araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Hayal Bornova projesi de Ege Bölgesi ve İzmir'in tarihi alanlarının maketinin içinde olacağı minyatür konseptli projemiz olacak. Yine kent yaşamıyla ilgili tematik oyuncaklar olacak. Zamanlarını iyi değerlendirecekler. Bu projeler eğitim faaliyetlerimizi de bir adım ileriye götürecek. Bu projeler tamamlandığında Bornova'da ve İzmir'de çocuk olmanın farkı bir kez daha ortaya çıkacak. Önümüzdeki dönem bir gençlik merkezi projesi planlıyoruz. Bununla ilgili alan tespit edildi. Proje çalışması yürütülüyor. Gençlerin buluşabileceği büyük bir mekan, 24 saat ders çalışabilecekleri kütüphane, farklı aktivitelerin yapılabileceği sinema, bowlingin vs. olacağı bir merkez. Hem Yaşar Üniversitesi hem de Ege Üniversitesi'ne yakın bir alanda konumlandırarak. Gençlerimizin de toplanabileceği bir alan olacak.” diye konuştu.

HEDEFİMİZ YÜZDE 100

Atila, “Önümüzdeki yerel seçimlerde her arkadaşımıza başarılar diliyorum. Eğer biz aday olursak yine 2014'te en yüksek oyu alarak seçilmiştik, şimdi kendimizle de yarışarak bu oy oranımızı daha yukarıya götürmek gibi bir hedefimiz ve arzumuz var. Buna da inanıyoruz. Bunun için kapı kapı, ev ev dolaşıyoruz. Gerek hizmetlerimiz gerek vatandaşın talepleri sayesinde biz bu oranı son dakikaya kadar en yükseğe hep götürmeye çalışıyoruz. Bizim için hedef yüzde 100'e ulaşmak. Yüzde 100 vatandaşımızın kabulünü alabilmek. Bir oy daha fazla alabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

ETLE TIRNAK GİBİYİZ!

Bşakan Kocaoğlu’nun kente çok büyük yatırımlar yaptığını kaydeden Atila, “Aziz Kocaoğlu Büyükşehir Belediye Başkanımız. Biz de Bornova Belediye Başkanıyız. Bütün ilçe belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanı olması gerektiği gibi ilişki içerisindeyiz. Çünkü birlikte bu kenti yönetiyoruz. Bugün bütün ilçelerin ana caddelerine Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet verilmekte. Diğer sokaklara ilçe belediyeler tarafından hizmet verilmektedir. Dolayısıyla etle tırnak gibiyiz. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri zaten uyumlu çalışarak birlikte hizmet etmek durumunda biz de bunu en üst seviyede yapmak için, bugüne kadar çalıştık. Büyükşehir Belediye Başkanımız gerçekten çok başarılı hizmetler vermiş. 15 yıl boyunca İzmir'e önemli hizmetler kazandırmış. Çevre, altyapı, üstyapı, spor kompleksleri, metro, tramvay, doğal yaşam parkı, fuarizmir, stadyumlara destek aklınıza gelebilecek bütün projeler ve yatırımları yapmış.Özellikle son dönemlerde İzmir Modeli ve yerelde kalkınmayla, tarımsal kalkınma hedefleriyle de kırsal bölgelere büyük katkılar sunmuş. Ve İzmir Modeli bugün Türkiye'ye örnek bir model olmuş. Bunu da gerçekleştirmiş başarılı bir belediye başkanımız.” dedi

KOCAOĞLU İÇİN ÜZÜNTÜLÜYÜM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “tamam” kararını değerlendiren Atila, üzüntülü olduğunu dile getirerek şunları söyledi;

“Arzumuz kendisinin tabii ki görevine devam etmesidir. Ama takdir yine Genel Başkanın, Genel Merkezin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın kendi kararıdır. Bu konuda bir üzüntüm olduğunu ifade etmek istiyorum. Onun dışında bizim adaylıkla ilgili durumumuzun kararını verecek olan yine Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz, CHP il ve ilçe örgütleri ve aday olursak da Bornovalı hemşerilerimiz. Eğer bu nokta da bir olumlu kanaat oluşursa onu da birlikte göreceğiz.”

BENİM İÇİN BÜYÜK ONURDU

Genel Başkan ile zaman zaman görüştüğünü anlatan Atila, “Görüşmelerimiz oluyor. Bir ilçe belediye başkanının ya da bir partilinin Genel Başkan'la olması gerektiği noktada görüşmelerimiz oluyor. Ben görevimi yapmaya çalışıyorum. Bundan 4,5 yıl önce 37 yaşında böyle önemli bir ilçede bize güvenen genel başkanımıza, genel merkez yönetimimize o dönemki il ve ilçe başkanımıza ve büyükşehir belediye başkanımıza bize olan güvenlerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim bütün amacımız bize inananları mahcup etmemekti ve bunun için 7/24 çalışıyoruz. Görevimizin sonuna kadar da aynı azimle, aynı inançla çalışmaya devam edeceğim. Karar büyüklerimizin takdir örgütümüzün, milletimizin, partimizindir. Dolayısıyla ne olursa olsun biz bize 37 yaşında güvenen parti büyüklerimize bir kere daha teşekkür ediyorum. Çünkü benim ve ailem için çok büyük bir onurdu.”dedi.

EN ÖNEMLİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ…

Atila, “Önemli olan fiziksel gençlik değil, genç bakışa sahip olabilmek. Araştıran, geliştiren, sorgulayan, genç bakışa sahip bir yönetim anlayışı ortaya koyduk. Bizim buradaki en önemli kırmızı çizgimiz ortak akıl ve katılımcılık anlayışıdır. Bunu bütün projelerimiz de yaşam biçimimizde ortaya koymaya çalıştık. Ve bu kenti bir kişinin kararıyla değil, bütün çalışma arkadaşlarımızın vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin, kısacası bütün Bornovalı hemşerilerimizin fikirleriniz olgunlaştırarak hayata geçirdik. Bu bizim için çok önemliydi. Genç bakışa sahip olarak yönetim anlayışımızı devam ettirdik” dedi..

ÖRNEK KENTİZ

Aday adaylarıyla buluşmamasına değinen Başkan Atila, “Tabi bu bizim yönetimiz anlayışımız ve yaşam biçimimiz. 2014'te de yine aday adayıyken ben bütün meclis üyesi aday adayı arkadaşımızı telefonla arayıp, daha sonra eğilime giren arkadaşımızı tekrar telefonla arayıp tebrik edip, görüşlerini almıştım. Şimdi de buna benzer yine arkadaşlarımızla meclis salonumuzda bir araya geldik. Hem yapmış olduğumuz projelerimizi neler yapmaya çalıştığımızı anlatmaya çalıştık hem de onların tek tek görüşlerini alarak bir proje havuzu oluşturmamız gerektiğini, bu konuyla ilgili çalışmalarımız olduğunu, onların da bu konuda katkısı olması gerektiğini ve aday olacak arkadaşa bunu bir rapor haline getirerek vermemiz gerektiğini düşündük. Sağ olsun onlarda aynı kanaatte olduklarını ifade ettiler. Bu çok önemli. Birlikte yönetim, ortak akıl ve neleri nasıl daha iyi yapabiliriz hem partimizin oyunu daha üst seviyelere nasıl çıkarabiliriz hem de gerçekten bugüne kadar Bornova'daki siyaset anlayışını ülkenin her yerinde olması gerektiğinin altını çiziyorum. Sadece parti içi değil, yine diğer partilerle olan iletişim onların katkıları noktasında da örnek bir tablo olduğunu düşünüyorum. Siyasi centilmenlik konusunda örnek bir kentiz. Yine geçtiğimiz günlerde yapılan bir araştırmada yaşanabilir kentler arasında kentimizi hep birlikte en üst kademeye yani dördüncü kademeden beşinci kademeye çıkarmışız. Son 3,5 yıllık çalışmalarımız neticesinde. Ve bunların hepsi kentimizin gelişmişliği, refahı, kentimizin kalkınması, üretimi, doğaya ve çevreye, kadınlarımızın daha fazla siyasette yer alması gibi kriterlerle hep birlikte kentimizi en üst noktaya getirmişiz. Bu anlayışın her yerde tesis edilmesi için de yine arkadaşlarımızın destek ve katkılarına ihtiyaç var.” dedi.

BELİRLEYİCİ YÖNTEM EĞİLİM YOKLAMASI

Aday belirleme noktasında eğilim yoklamasının belirleyici olacağını aktaran Atila, “Bu soruların muhatabı Genel Başkan, Genel Merkez, il başkanı ve parti büyükleridir. Aday belirleme yöntem noktasında bir ön seçim gözükmüyor. Bunun belirleyici olan yöntemlerinden biri ön seçim olabilirdi. Bugün için gözükmüyor. Belki bir eğilim yoklaması olabilir veya yapılacak olan araştırmalar belirleyici olabilir. Ama şu an görevi başında olan bir büyükşehir belediye başkanımız var. Onların değerlendirmesini daha doğru olduğunu görüyorum. Bizim amacımız yaşadığımız kent olan Bornova'da hep birlikte daha başarılı hizmetler verebilmek” dedi.

PEK ÇOK VİLAYETTE SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖZLEM VAR

Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın geçtiğimiz hafta sonu yapılan dayanışma yemeğinde dile getirdiği 30’da 30 hedefinin yapılabileceğini kaydeden Başkan Atila, “30'da 30 hedefi tabii ki bu gerçekleşebilir. Türkiye'nin her yerinde seçim de kazanılabilir. Yeter ki vatandaşa doğru zamanda doğru projelerimizi anlatarak, onlara dokunarak en iyi projeyi ortaya koyabilmek lazım. Ama bu arada herkesin kendi seçim bölgesiyle ilgili değerlendirme yapmasının doğru olduğunu düşünüyorum. İzmir'in bütünü 30 ilçe noktasında genel başkan yardımcılarımızın ve il başkanımızın mutlaka önemli çalışmaları var. Bizim Bornova'da her mahallede oy oranımızı artırmak, daha fazla meclis üyesi çıkarmak. Ve Türkiye ortalamasına katkı sunmak gibi bir düşüncemiz olduğunun altını çizmek istiyorum. Dolayısıyla daha seçimler yapılmamıştır, sandığa gidilmemiştir. Türkiye'nin her yerinin Bornova ve İzmir gibi olması için mücadele etmeliyiz. İstanbul'da Balıkesir'de Ankara'da pek çok vilayette gerçekten bu İzmir'deki sosyal demokrat belediyecilik anlayışına özlem olduğuna gittiğimiz her yerde görüyoruz. Bu anlamda bu önemli. Türkiye'de pek çok ilin kazanılmasına da İzmir'in bizlerin katkısı olacağına inanıyorum. Bunu artırmak gerekir. Bugünkü merkezi hükümetin iktidar olduğu yerel vilayetlerde büyükşehirlerde de belediye başkanları görevlerini bırakmak durumunda kaldılar. Bu da onların yapmış olduğu hizmetlerin başarılı olmadığı noktasında bir gerçek ortaya çıkmakta bu anlamda bir değişim ihtiyacı olduğuna onlar da görmüşler ki böyle tercih yapılmış. Türkiye'deki sosyal demokrat ve CHP'li belediyecilik anlayışının 81 vilayette olması ve bunun içinde sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bu yerelde sağlanırsa zaten yerelde yapılan başarılı hikayeler daha sonra genelde de oya dönüşerek genel siyasette önemli bir kazanım sağlayacaktır.” dedi.

YÜCEL, İZMİR’İ EN İYİ ŞEKİLDE YÖNETECEK

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in başarılı bir dönem geçirdiğini vurgulayan Başkan Atila, “Başarılı buluyorum. Partimizi ve İzmir'i en iyi şekilde temsil ettiğini düşünüyorum. Gerçekten rol model anlamında da gençlerin siyasette aktif rol alması gerektiği bir siyasetçi olarak ben de kendisini çok beğeniyorum. Bugüne kadar cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sürecinde önemli görevler aldı. Şimdi de yerel seçim sürecinde İzmir'i en iyi şekilde yöneteceğine ben inanıyorum. Gençlerin siyasette aktif rol alması gerektiğine de inanıyorum. Bizler bu görevleri başarabilirsek bundan sonra daha fazla genç arkadaşımız siyasette görev alması için imkan sağlamış oluruz.” diye konuştu.

Etiketler
Seçim Yerel Seçim