Çiğli’de üst yapı hizmetleri

Çiğli Belediyesi tarafından yürütülen üst yapı çalışmaları hızını kesmeden devam ediyor.

Çiğli’de üst yapı hizmetleri

Çiğli’nin 26 mahallesinde belediye hizmet alanları, yol, bordür, tretuvar, kaldırım, merdiven, istinat duvarı yapımı ile yeni parkların yapımı gibi çalışmalar yoğunluk kazandı.

Çiğli Belediyesi’nin en büyük bütçesini ayırdığı fen işleri çalışmaları hızını artırdı. Vatandaşın taleplerine göre çalışmalar Çiğli’nin bütün mahallelerinde devam ediyor.

Çalışmaların önemli bir bölümünü ise belediye hizmet alanları, üç mahallede yeni park, yol açma, tretuvar, kaldırım ve istinat duvarı yapım çalışmaları oluşturuyor. Öte yandan açılacak ihalelerle de yeni projelerin temeli atılacak.

Yapımı devam eden çalışmalar arasında Harmandalı 9501/12 sokakta 12 metre genişliğinde yol ile Esentepe, Aydınlıkevler ve Ahmet Taner Kışlalı mahallelerindeki yol yapım hizmetleri yer alıyor. Küçükçiğli mahallesinde ise önümüzdeki günlerde yeni yol yapımı başlayacak.

Çalışmalar hız kazandı

Çiğli’nin her türlü üst yapı eksiklerini gidermek için tüm ekiplerle görevlerinin başında olduğunu belirten Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, içinde kreşi bulunan Uğur Mumcu Semt Merkezi gibi önemli bir projenin de tamamlanmak üzere olduğunu vurguladı.

Başkan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü; “Harmandalı Uğur Mumcu kreş ve semt evimizin inşaatını iki ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. Yine İzkent mahallesinde kreş ve semt evimizin projesini tamamladık, yapım ihalesinin hazırlığındayız. Balatçık pazaryerinin projesi de tamamlandı. 19 Kasım’da yapım ihalesine çıkılacak. Harmandalı ve Evka 2 halı sahalarının ihalelerini tamamladık, kısa zamanda yapımına başlayacağız. Ataşehir ve Evka 2 pazaryerlerinin güneş kırıcıları ile kapatacağız, yapım çalışmaları yakında başlıyor. Esentepe, Şirintepe ve İzkent mahallelerimizde ise üç adet parkın yapımına başlıyoruz.”

Modern Kent Çiğli

Yapılan hizmetlerde kent estetiğine de önem verdiklerinin altını çizen Başkan Hasan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü; “Belirlenecek sokaklara dekoratif led aydınlatmalar koyacağız. 110 adet güneş enerjili led armatürü sokaklara yerleştireceğiz. Led armatürler Kolay montajı, kendi enerjisini üretmesi ve modern görünümüyle kentimize yakışacak. Öte yandan İnönü Mahallesinde bulunan dere üzerine de iki adet dekoratif yaya köprüsü yapıyoruz. Projesini tamamladık. Belediyemiz bünyesinde bulunan kanal ekibi ile kışa hazırlık amacıyla tüm mazgalların temizliğini başlattık. Kurduğumuz WhatsApp ekibimiz de ani gelişen sorun ve şikayetlere anında müdahale etmeye devam ediyoruz.”

Yeni hizmet araçları alınacak

2019 yılında en büyük bütçeyi icracı müdürlüklere ayırdıklarını ve önemli projeleri başlatacaklarını belirten Başkan Hasan Arslan, 2019 yılında hizmet araçları filosuna yeni araçlar alacaklarını, bunlar arasında iş makineleri, kamyon ve çöp kamyonlarının bulunduğunu da sözlerine ekledi

Etiketler
Çiğli Belediyesi