Kartal yeni parkları ile canlanıyor

Yeni parkları, yeşil alanları ve çocuk oyun alanlarını artırarak, ilçenin daha modern ve yeşil bir yapıya kavuşmasını sağlayan Kartal Belediyesi, 2 yeni parkı, Kartallı vatandaşların kullanımına açtı.

Kartal yeni parkları ile canlanıyor

Kartal Belediyesi, vatandaşların boş zamanlarında huzur ve güven içinde dinlenebileceği ve çocukları ile zaman geçirebileceği yeşil alanları artırmaya yönelik çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in kentteki yeşil alan ve parkların sayısını artırmaya yönelik talimatı ile çalışmalarını sürdüren Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçenin pek çok noktasında aynı anda çalışmalar yürütüyor.

Bu çalışmalar kapsamında Kartal Orhantepe Mahallesi’nde bulunan Şehit Hakan Kurban Caddesi Yanı Parkı ile Çavuşoğlu Mahallesi’nde bulunan Bilim Sokak Yanı Parkı yaklaşık 3 aylık çalışmanın ardından tamamlanarak vatandaşların kullanımına açıldı.

Orhantepe’de yaklaşık 3.5 dönüm, Çavuşoğlu’nda ise yaklaşık 1 dönüm yeşil alan, park olarak ilçeye kazandırıldı.

Orhantepe Şehit Hakan Kurban Caddesi Yanı Parkı’nın içinde 150 metrekare büyüklüğünde çocuk oyun alanı ve banklar bulunuyor. 3554 metrekare büyüklüğündeki park, Kartal Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin özverili çalışmaları sonucu ile tamamlandı.

Ekiplerin yaklaşık 3 ay süren çalışması ile bitirilen bir diğer park ise Bilim Sokak Yanı Parkı oldu. Kartal Çavuşoğlu Mahallesi’ne yapılan park, mahallelinin kullanıma açıldı. 1 dönüm büyüklüğündeki park, mahallede Cumartesi günleri kurulan semt pazarının yanı başında bulunması nedeniyle de vatandaşların dinlenebileceği bir yeşil alanı oluşturuyor. İçinde yürüyüş yolu, banklar ve spor aletlerinin de yer aldığı park, mahallede yeni bir nefeslenme noktası oldu.

Tamamlanan, devam eden ve hayata geçirilecek yeni yeşil alan projeleri ile vatandaşların nefes alabilecekleri, çocukların gönüllerince koşup oyun oynayabileceği alanları kente kazandırmayı amaçladıklarını belirten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kişi başına düşen aktif yeşil alan sayısını, modern kentlerdeki metrekare miktarına ulaştırana kadar çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.

Etiketler
Kartal Belediyesi Kartal