Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: 'Gençlere herkesin bizim kadar güvenmesi lazım'

Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Avrupa Birliği Derneği tarafından Türkiye’de ilk kez Eskişehir Odunpazarı’nda gerçekleştirilen “3D Gençlik Festivali” Kanlıkavak Parkında devam ediyor.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: 'Gençlere herkesin bizim kadar güvenmesi lazım'

Odunpazarı Belediyesi, Eskişehir Avrupa Birliği Derneği (ES-AB) iş birliği ile Kanlıkavak Parkında “Odunpazarı Dinleme, Diyalog, Dayanışma (3D) Gençlik Festivali” düzenliyor.

İkinci günü geride bırakan Odunpazarı 3D Gençlik Festivalinin üçüncü gününde “Genç istihdamı” ile “Eğitim ve sosyal sorunlar” ele alındı. Festival alanına gelerek çadır oturumlarına katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Anayasasında laik, sosyal, hukuk devleti yazan Türkiye Cumhuriyeti için güvencemiz gençlerdir. Gençlere herkesin bizim kadar güvenmesi lazım” dedi.

Finlandiya, İsveç, Norveç, Estonya, Litvanya, Danimarka, Belçika, Letonya ve İzlanda gibi Avrupa Birliği ülkelerinde düzenlenen “3D Gençlik Festivali”, Türkiye’de ilk kez Eskişehir Odunpazarı’nda gerçekleşti. Festival için festival alanına A ve B çadırı adı verilen 2 çadır kuruldu. Çadır oturumları bu çadırların içinde gerçekleşti. Ancak festivalin üçüncü gününe özel, çadır oturumları birleştirildi. “Genç istihdamı” ile “Eğitim ve sosyal sorunlar” konuları moderatör Erhan Akdemir, raportörler Mümine Özçelik ve Taha Çiçek eşliğinde ele alındı.

Siyasi parti katılımcıları, kendilerini tanıtarak ele alınan konularda temsilcisi oldukları siyasi partinin konuya bakış açısını anlattı. Konular, durum değerlendirilmesinin yapıldığı “Dinleme”, sorunların tespitinin yapıldığı “Diyalog” ve çözüm önerilerinin getirildiği

“Dayanışma” adı verilen 3 oturumda ele alındı. Partilerinin konularla ilgili düşüncelerini katılımcılara aktaran siyasi parti temsilcileri katılımcıların sorularına da cevap verdi. Çadır oturumuna katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konuşmaları ilgi ile takip etti.

“BİZ GENÇLERE GÜVENİYORUZ”

Başkan Kurt, Gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı. Bugünün Türkiye Cumhuriyetinin en büyük bayramı olduğunu kaydeden Başkan Kurt, 19 Mayıs’ın Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başladığı gün olduğunu kaydetti. Odunpazarı Belediyesi olarak, her türlü baskıya ve engelleme çabalarına rağmen bu haftayı gerçek bir bayram gibi kutladıklarını vurgulayan Başkan Kurt, “Bu nedenle Mayıs ayının başından beri Odunpazarı’nda sporu ve gençleri ön plana çıkaran etkinlikler düzenliyoruz. 3D Gençlik Festivali ile gençleri bir araya getirmeyi hedefledik. 3D’den birisi Dayanışma. Gençlerin birbiri ile dayanışması için tanışması, bir arada olması lazım. Gençler bir arada olunca yanlış işler yapmıyorlar. Doğru arkadaşlıkları, dostlukları kuruyorlar. Biz gençlere güveniyoruz. Herkesin de güvenmesi lazım” dedi. 3 D Gençlik Festivali ile demokratik katılımı sağladıklarını belirten Başkan Kurt, Kuzey Avrupa Ülkelerinde yıllardan beri yapılan gençlik festivallerinin Odunpazarı’nda kalıcı olmasını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. 3D Gençlik Festivalinin ilkinin oldukça başarılı geçtiğini ifade eden Başkan Kurt, ES-AB Başkanı Erhan Akdemir ve festivalde emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Kurt konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Gençlerden korkmamak, onları anlamak lazım. Biz, gençleri anlamaya çalışıyoruz. Tıpkı, 100 yıl önce Samsuna çıkan Mustafa Kemal Atatürk gibi hepimiz geleceğimizi gençlere emanet edebilmeliyiz. Gençler bizim için güvencedir. Anayasasında laik, sosyal, hukuk devleti yazan Türkiye Cumhuriyeti için güvencemiz gençlerdir. Gençlere herkesin bizim kadar güvenmesi lazım.” Konuşmaların ardından Odunpazarı Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden festival için Eskişehir’e gelen gençler, dans gösterileri yaptı.

GENÇLİK ÇINARI DİKİLDİ

Festival anısına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ES-AB Başkanı Doç. Dr. Erhan Akdemir ve festival katılımcıları festivalin gerçekleştiği Kanlıkavak Parkına ‘gençlik çınarı’ dikti.

BAŞKAN KURT SAVAŞ MAĞDURLARI İLE BULUŞTU

Odunpazarı Belediyesi, kardeş şehirlerinden Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna Fastiv’den rehabilitasyon için Eskişehir’e gelen 100’ün üzerinde çocuğu misafir ediyor. Rehabilitasyon için Odunpazarı’na gelen Fastivli çocuklar, festival alanında Odunpazarı Belediye Başkanı

Kazım Kurt ile buluştu. Çocuklarla sohbet eden Başkan Kurt, bir kez daha barış ve kardeşlik çağrısı yaptı.

Festivalin ikinci gününde gençlere kahve ve baklava ikramı yapıldı. Festival, modern dans gösterileri ve konser ile devam etti. Çadır oturumlarının ardından ilk olarak Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Halk Oyunları-Modern Dans Gösterisi Ekibi, muhteşem bir gösterisi sergilerdi. Halk Oyunları ve Modern Dans Gösterisinin ardından sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, gençleri selamladı. Ardından da Cash Band ve Salt, sahne alarak dinleyicilerin kulaklarının pasını sildi.

Etiketler
Eskişehir Avrupa Birliği Türkiye Odunpazarı