Gülyalı Belediyesi'nde nikah işlemleri ücretsiz

Son 2,5 yıllık verilere göre Gülyalı’da nikâh sayısında adeta patlama yaşandı.

Gülyalı Belediyesi'nde nikah işlemleri ücretsiz

Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe’nin ortaya koyduğu projelerle nüfusa oranla oldukça yüksek bir evlenme işleminin gerçekleştiği Gülyalı Belediyesi’nde geride kalan yaklaşık 2,5 yıllık süreçte 208 nikâh kıyıldı, 416 kişi mutlu bir gelecek için “evet” dedi.

'NİKÂH İŞLEMLERİNDEN HİÇBİR ÜCRET ALMIYORUZ'

Yaşamın bütün evrelerinde olduğu gibi düğünde sürecinde de hemşehrilerinin yüzünün gülmesini öncelediklerini belirten Başkan Tepe, “Evlilik döneminde vatandaşlarımız ekonomik olarak oldukça zorlanıyorlar. Her geçen gün ekonomik şartların ağırlaştığı ülkemizde vatandaşlarımızın dertlerine derman olacak bir adım atmak istedik. 2019 yılı Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantımızda aldığımız kararla Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek nikâh işlemlerinden her türlü ücreti kaldırdık ve tamamen ücretsiz hale getirdik. Daha önceki dönemlerdeki istatistiklere baktığımızda yıllık 30-40 civarında nikâh işlemi gerçekleşiyordu. Ortaya koyduğumuz bu uygulamayla birlikte Gülyalı’da nikâh kıyanların sayısı 2,5 yılda 2 katına çıktı. Projemiz kamuoyunda büyük takdir topladı ve diğer belediyelerimizce de örnek alınarak farklı oranlarda indirime gidildiğini gördük. Her zaman ve her platformda vatandaşlarımızı destekleyen, yanında olan, örnek uygulamalar ortaya koyan bir Gülyalı Belediyesi var” dedi.

MUTLULUĞA MUTLULUK KATAN DESTEKLEMELER SÜRÜYOR

Hemşehrilerimizin nikâh işlemlerindeki tercihinin büyük oranda Gülyalı Belediyesi olduğunu vurgulayan Başkan Tepe, “İhtiyaç sahibi gelin adaylarımıza ücretsiz bir şekilde gelinlik tedariğinde bulunuyoruz. Belediye hizmet binası içerisinde nikâh işlemleri için özel bir oda düzenleyerek ilçemize yakışır bir görünüm sağladık. Sadece evlenme hizmetlerinde ortaya koyduğumuz değişim, nikâh işlemlerindeki artışı beraberinde getirdi. Bu da bize vatandaşlarımızın ortaya koyduğumuz çalışmalardaki memnuniyetini gösteriyor. Doğru adımlarla hemşehrilerimizin yaşamına her alanda dokunmayı sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler
Patlama