Mersin Belediyesi ekipleri mermer ocağında mahsur kalan madenciyi kurtardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin karla mücadele ekipleri, son yılların en etkili kar yağışında kar kalınlığının 2,5 metreyi bulduğu Erdemli’de mermer ocağında mahsur kalan madenciyi kurtardı.

Mersin Belediyesi ekipleri mermer ocağında mahsur kalan madenciyi kurtardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için Mersin’in dört bir yanında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi ekipleri, koordineli bir şekilde yürüttükleri karla mücadele çalışmalarında 7/24 etkin bir şekilde görev üstleniyor. Kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmalarına devam eden ekipler, gelen ihbarlar üzerine hızlı bir şekilde bölgeye ulaşarak vatandaşların yardımına koşuyor. Ekipler, son olarak kar kalınlığı 2,5 metreyi bulan Erdemli’de maden ocağında mahsur kalan bir madenciyi kurtardı.

4 gün mahsur kaldı

Görev yaptığı maden ocağında tek başına kalan ve yardım bekleyen Saffet Yanar’a ulaşan ekipler, önce iş makinaları ile yoldan kar engelini kaldırdı, ardından Yanar’ı bulunduğu yerden kurtardı. 4 gündür maden ocağında mahsur kalan Saffet Yanar, “Karın içinde şu an donmuş durumdayım, beynim donmuş, tek düşüncem; ailem, çocuklarım, bir an evvel onlara kavuşmak. Allah razı olsun Vahap Seçer’den de ekibinden de tüm belediye çalışanlarından ve sizlerden de. Beni tekrardan hayata kavuşturdunuz, çocuklarıma kavuşturdunuz” dedi. Mahsur kaldığı günlerde yaşadıklarını anlatan Yanar, “Çocuklarımla yaşadığım güzel günleri hissettim, tekrardan onlara kavuşabilmeyi hayal ettim. Biri gelecek illa ki buradan kurtaracak diye hayal ettim, düşündüm. Çok şükür ki sizler çıktınız, geldiniz” diye konuştu.

Birlikte çalıştığı arkadaşıyla irtibatı kesilince yalnız kaldığını söyleyen Yanar, “Olduğumuz bölgede mermer ocağının bekçiliğini yapmaktayız arkadaşımla birlikte. Arkadaşım erzağımızı ve ekmeğimizi almak için aşağıya indi. Kar da bayağı bir şiddetlenmişti, tipiden dolayı çıkamadı kendisi. Elektrik de kesik olduğu için birbirimizle irtibatımızı kaybettik şarjım bittiği için. 4 gündür yalnızım. Büyükşehir Belediyesi’ne, Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gülnar’da da yollar açık tutuldu

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Gülnar ilçesinde yaklaşık 1 metreyi bulan kalın kar örtüsüne karşı da seferber oldu. Özellikle kar kalınlığının gittikçe arttığı yüksek kesimlerde çalışma yürüten ekipler, kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Çalışmalara Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Suat Bağrıaçık ile Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy da eşlik etti. Büyükşehir ekipleri, Gülnar ilçesinde kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açarak, vatandaşların mağduriyetini giderdi.

“Bu yağışlara rağmen günde üç sefer greyderimiz yollarımızı açtı”

Gülnar ilçesi Yarmasu Mahalle Muhtarı Mustafa Güneş, Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekiplerinin günlük belirli periyotlarda çalıştığını, yolları hep açık tuttuğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu çiftçilerimizin beyaz altını. Verdiğine şükür. Hiçbir acizliğimiz yok, hiçbir sıkıntımız da olmadı. Büyükşehir Belediyemize, başta Vahap Seçer Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu yağışlara rağmen günde üç sefer greyderimiz yollarımızı açtı. Geçen gece saat 03.00’te vatandaşlarımız mahsur kaldı. Biz dedik ‘vatandaşlarımız mahsur kaldı.’ ‘2 saat içinde geliriz’ dediler. 1 saat içinde geldiler. Beş öğrenciyi kurtardılar. Vahap Başkanımız’dan Allah razı olsun. Tipi de çok fazla, eksi 15’leri, eksi 18’leri gördük. Geceleri çok tipi var. Belen’de 1,5-2 metreye doğru karı greyder açamadı, Büyükşehir Belediyemizin dozeri geldi açtı. Akabinde daire başkanlarımız da geldi. Bu yaylanın başında, bu tipide bizi ziyaret ettiler. Gerçekten de kar esaretini kusursuz atlattık. Şu an kar kalınlığı 1 metreyi geçti tahmini olarak. Yollarımız hiç kapanmadı. Günlük üç sefer. Gece 03.00’te açılıyor, sabah açılıyor, öğlene doğru açılıyor. Bir greyder bölgemizde gece-gündüz dönüp duruyor.”

Etiketler
Mersin Maden Mersin Büyükşehir Belediyesi