Başkan Sarı: 'Gençler AKP yüzünden Türkiye'den umudunu kesti'

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, ''Gençler gün geçtikte Türkiye'den umudunu kaybederek yurt dışı hayali kuruyor" açıklamasında bulundu.

Başkan Sarı: 'Gençler AKP yüzünden Türkiye'den umudunu kesti'

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları'nın düzenlediği toplantıya katıldı.

"İKTİDAR GENÇLERİN HAYALLERİNİ ÇALDI"

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik ve MYK üyeleri ve birçok genç partilinin katıldığı toplantıdan sonra değerlendirmede bulunan Başkan Sarı, ''Toplantıda gençlerle samimi ve içten bir şekilde sohbet etme imkanı bulduk. Üniversiteli gençlerimiz barınma, yemek, ulaşım, internet gibi birçok temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk yaşıyorlar. Devlet yurtlarının yetersizliğinden dolayı çocuklarımız çaresiz durumdalar. Kendilerini ifade etmekten korkuyorlar iktidarın baskıcı anlayışı özgür düşüncenin önündeki en önemli engel durumunda. Okullarında ihtiyaç duydukları teknik malzemeye ulaşamıyorlar kaliteli eğitim alamıyorlar ve sonuçta da gelecek umutlarını yitiriyorlar'' dedi.

''BURADAN SÖZ VERİYORUZ''

Üniversiteli gençlerin işsiz kaldığına ve bu sebepten dolayı yurt dışında okumak istediklerine vurgu yapan Sarı, " Ülkeyi öyle bir hâle getirdiler ki üniversite mezunu olmak artık ayrıcalık değil işsizliğin tâ kendisi. Her yere üniversite açtılar, önü tıkalı olan mesleklere dahi kontenjan verdiler. Bu sefer her yerde üniversite mezunu işsiz ortaya çıktı. Üniversite açmayı marifet sandılar ama işsizler ordusunu görünce hatalarını onlar da anladılar. Üniversiteyi çoğaltmalarının tek sebebi işsizliği sadece 2 veya 4 yıl ertelemekti. Fakat olan yine halka oldu. Sadece bu da değil. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulabilen insanlar da yurt dışına gitmek istiyor. Çünkü mesleklerin bir anlamı, bir prestiji kalmadı. Bakın doktorlara her gün şiddete maruz kalıyorlar, öğretmenler atanamıyorlar, hukukçular staj yeri dahi bulamıyorlar, mühendisler 2 bin TL'ye çalışıyorlar. Hâl böyle olunca meslek sahibi olan da gidiyor, olamayan da gidiyor. Ülkeden umudunu keserek yurt dışı hayali kuruyorlar. Ülke neydi, ne oldu. Bunun tek ve yegane sorumlusu AKP iktidarıdır. İktidar gençlerin hayallerini çaldı, umutlarını çaldı, geleceklerini çaldı. Biz de buradan söz veriyoruz. Çalınan her şeyi tekrardan yerine biz koyacağız." şeklinde konuştu.

Etiketler
Balıkesir Türkiye