Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak: 'Tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız'

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Balkan Şehirleri Zirvesine katıldı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak: 'Tüm imkanlarımızı seferber etmeye hazırız'

BAŞKAN KADİR ALBAYRAK BALKAN ŞEHİRLERİ ZİRVESİNE KATILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğü ile 11 ülkeden 24 kentin belediye başkanlarının katılımıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen zirvenin açılış konuşmasını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptı.

İmamoğlu konuşmasında, “Bugün, 24 Balkan Belediyesi olarak yeni bir işbirliği zemini oluşturmak, kentlerimizin ve bölgemizin geleceğine dönük yeni bir vizyon geliştirmek için bir aradayız. Onlarca yıldır Balkanlar sözcüğü uluslararası literatürde sınır çatışmalarını ve etnik anlaşmazlıkları belirtmek için kullanıldı. Oysa bizler, bugün bölgemiz için yepyeni bir sayfa açmak için bir aradayız.

Bu toplantıya katılan sayın belediye başkanlarım sadece kendi şehirlerine hizmet etmekle kalmayıp aynı zamanda Balkanların, Avrupa içindeki demokratik geleceği adına da çok önemli bir hizmette bulunuyorlar. İnancım odur ki; bugün başlattığımız B40 ağı, Balkan şehirleri arasında aynı zamanda bir barış ve demokrasi ağı olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk önemli bir Balkan çocuğu olarak bizim için, ülkemiz için çok önemli bir rol modeldir. Bugün başlattığımız platformun çok daha güçlü hale gelmesi için tüm Balkan belediyelerinin B40’a katılması için birlikte mücadele edelim. B40 Balkan ülkeleri ağının bölgenin kalkınmasına dönük işbirliğine katkı sağlamak üzere ilham verici bir başlangıç olmasını diliyor, hepinize güzel kentimiz İstanbul’a hoşgeldiniz diyorum” ifadelerini kullandı.

''TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER ETMEYE HAZIRIZ''

Zirvede bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, “Medeniyetler diyarı güzel İstanbul’da düzenlenen bu önemli ve anlamlı toplantıya katılmanın mutluluğuyla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Balkan ülkeleri ve şehirlerinin, ilk çağlardan bu yana coğrafi, tarihsel, kültürel, sosyal ve ekonomik bağları var. İlişkilerimizin ve iş birliğimizin geliştirilmesi, gücümüze güç katıyor.

Sahip olduğumuz imkân ve fırsatları en iyi şekilde değerlendirmek, ülkelerimizin ve kentlerimizin gelişimine ivme kazandırmak, çağdaş ve mutlu bir geleceği hep beraber inşa etmek tarihsel sorumluluğumuzdur. Tekirdağ, Balkan ülkeleriyle olan ilişkilerimizde önemli bir merkez üssü olduğu gibi Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı durumundadır. Mavi gözlü kentimiz, güçlü sanayisi, tarım ve hayvancılığı, gelişmiş ulaşım ağı, lojistik yatırımları, üniversitesi ve turizmi ile gelişen ve yatırımcılara fırsatlar sunan bir metropoldür.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin ve bölgemizin gelişimine ve kalkınmasına ivme kazandırıyor ve ülke ekonomisine katkı sunuyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimin yanı sıra aynı zamanda Trakya Belediyeler Birliği başkanıyım. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerimizde 1-2 küçük belde belediyesi dışındaki tüm belediyeler Birliğimize üyedir. Dış ilişkiler ve kardeş şehir eşleşmelerinin sağlanmasında büyük mesafe kat ettik. Trakya Belediler Birliği bünyesinde öncelikli olarak yerel yönetimler perspektifinden bölgemize yönelik turizm envanteri oluşturulması ve farklı turizm rotaları geliştirilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Gerçekleştirmekte olduğumuz Balkan Şehirleri Toplantısı, iş birliğimizi güçlendireceği gibi yapacağımız ortak çalışmalar için önümüzde yeni ufuklar açacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Balkan ülkeleriyle ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda tüm imkânlarımızı seferber etmeye hazırız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi ve demokrasimizin güvencesi olan CHP bünyesinde Balkan Masasının kurulması iş birliğimizi güçlendirmek için uygun bir zemin hazırlamıştır.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcımız, Tekirdağ Milletvekilimiz ve Balkan Masası Başkanımız Sayın Faik Öztrak’ın öncülüğünde başlatılmış olan çalışmalar son derece önemli ve anlamlıdır. Uluslararası nitelikteki Balkan Şehirleri Toplantısını düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ve ekibine de ayrıca teşekkür ediyorum. Bu toplantının ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki iş birliğimizin daha da geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyor, ülkemiz ve komşu Balkan ülkeleri için hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ZİRVEYE 11 ÜLKEDEN 24 KENTİN BELEDİYE BAŞKANLARI KATILIYOR

Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Arnavutluk, Karadağ, Romanya, Bosna Hersek, Kosova, Hırvatistan ve Kuzey Makedonya olmak üzere 11 Ülkeden toplam 24 kentin belediye başkanları ve bürokratlarının yer aldığı B40 Balkan Şehirleri Zirvesinde katılımcılar, iki gün boyunca şehirlerin sosyal, kültürel ve iktisadi iş birliklerini arttırmaya ve birlikte uygulanabilir ve sürdürülebilir projeler üretmeye yönelik görüşmeler gerçekleştirecekler.

Etiketler
Tekirdağ İstanbul İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Albayrak