Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sert tepki: Ortak mısınız?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı Kent Müzesi hakkında çıkan bir takım haberlere çok sert tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sert tepki: Ortak mısınız?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı Kent Müzesi hakkında çıkan bir takım haberlere çok sert tepki gösterdi.

ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, gizli ortaklıklara dikkat çekerek, iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Gültekin, yaptığı açıklamada "Malum FETÖ'cü/parselcinin iftirasıyla, seçilmiş başkanımıza hakaret edenler ortak mıdır" ifadelerini kullandı.

Beypazarı Tarihi Kent Müzesi'ne konulan kitre bebekler ile ilgili bir kısım basın organları ve sosyal medyada yapılan paylaşımlara ABB'den çok sert tepki geldi.

ABB'yi hedef alarak eş zamanlı olarak yapılan saldırıların gerçeği yansıtmadığı vurgulanırken, yapılan iftira sürecinin belirli bir grup tarafından yürütüldüğüne dikkat çekti.

ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, belediyenin yapmış olduğu resmi açıklamayı, Beypazarı müzesinin eski ve yeni halinin fotoğraflarını alıntılayarak yapmış olduğu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Savcılıktaki katrilyonluk dosyalara yıllardır gıkını çıkarmayan, malum FETÖ'cü/parselcinin ortaya attığı en ufak iftirada millet iradesi ile seçilmiş Belediye Başkanımıza hakaretler yağdıran siyasilere şu soruyu net olarak soruyoruz:
'ORTAK MISINIZ?' "

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sert tepki: Ortak mısınız? - Resim : 1

YAPILANLAR HABER DEĞİL İFTİRADIR

Konuyla ilgili ABB'den yapılan yazılı açıklamada ise bir kısım medya organlarına ortaya atılan iddialar yalanlandı. Konuyla ilgili olarak teknik detaylar paylaşılırken "Kitre bebek" olarak anılan kompozisyonların her birine ayrı şekilde çalışıldığına ve özel olarak hazırlandığına dikkat çekti.

İşte Belediye'den yapılan o açıklama:

SERİ ÜRETİM DEĞİL, ÖZEL ÜRÜNLER

Müzede kullanılan kitre bebek kompozisyonları, piyasada bulunan ve seri üretim yapılarak imalatı gerçekleştirilen klasik ve vasıfsız oyuncak bebeklerden değildir. Bir sanat eseri olan ve tıpkı diğer el sanatlarında olduğu gibi uzman sanatçılar tarafından hayata geçirilen bebekler ve kompozisyonlar, TÜM DÜNYADA OLDUĞU GİBİ yaşam ve giyim kültürünü yansıtacak şekilde detaylı bir çalışmanın ürünleridir.

HABERLERDEKİ YALAN İFADELER

Kullanılan ana malzeme nedeniyle “kitre bebek” adıyla alım yapılmıştır. “kitre”, kullanılan malzemenin adıdır. Ancak ürünün, iftira atılan haberlerde yer alan şekilde piyasadaki vasıfsız ve fabrikasyon şeklinde üretilen oyuncak bebeklerle ya da Ardahan kitre bebeği ile alakası yoktur. Fabrikasyon şeklinde üretilen oyuncak bebekler ya da Ardahan kitre bebeğinin Beypazarı’nda bulunan kent tarihi müzesinde sergilenmesi akla ve mantığa doğal olarak aykırıdır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sert tepki: Ortak mısınız? - Resim : 2

İnternet sitemizde yer alan ürün detayları sayfamızda da görüleceği üzere, Beypazarı yöresel ürün, mekan ve geleneklerinin dışında, Semerci Mustafa Atıcı, Nalbant Hasan Hüseyin Göbüt, Dokuma Ustası Emin Yıldırım, Dokumacı İsmail Yanık, Fotoğrafçı-Berber Hüseyin Budak, Ayakkabıcı Niyazi Akbacakoğlu’nun da birebir modellemesi yapılmıştır. Bu çalışmaların fabrikasyon olamayacağı ve ancak sanatçıların elinden çıkabilecek özel bir eser olduğu net bir durumdur.

BİR BEBEĞİN ÜRETİMİ 15 GÜNDEN 1 AYA KADAR SÜREBİLİYOR

Ürünler, kumaşların renk, desen ve dokuma özelliklerine, ayakkabı ve başlık gibi tamamlayıcı aksesuarlarına, değerli taş ve madenlerden yapılmış takı ve mücevherat gibi unsurlarına kadar orijinali ile birebir tasarlanan, tek tek işlenen ve küçültülen, çok meşakkatli ve bir hayli uzun üretim sürecinde yapılan sanat eserleridir. SADECE BİR BEBEĞİN ÜRETİMİ, 15 GÜNDEN 1 AYA KADAR ZAMAN ALABİLMEKTEDİR. BUNUN BİR KOMPOZİSYON VE TEMA İÇERİSİNDE UZMAN VE YEREL SANATÇILARLA İŞLENMESİ DE GÖZ ÖNÜNE ALINDIĞINDA YAPILAN İŞİN PİYASADAKİ ÜRÜNLERLE İLGİSİ OLMADIĞINI ORTAYA KOYMAKTADIR.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sert tepki: Ortak mısınız? - Resim : 3

SANATÇI GRUPLARIYLA ÇALIŞILDI

Tasarımdaki kitre bebeklerin saç telinden kıyafetlerine, takılarından aksesuarlarına kadar her detayda uzman sanatçılardan oluşan gruplarla çalışılmıştır. Özel el dokuması kumaşlarla hazırlanmış kıyafetler; oyalar, çeşitli harçlar ve nakışlarla tamamlanmıştır. Orijinaline ulaşılmış nakışlar uygun ölçülerde küçültülerek yerel sanatçılar tarafından titizlikle üretilmiştir. Kemer, kolye ve yüzük gibi aksesuarlar ise özel atölyelerde imal edilmiştir. Kompozisyonlar ve ücretleri, şeffaflık ilkemiz gereğince internet sitemizden yayınlanmıştır.

SON ÇIRPINIŞLARI, HESAP VERECEKLER

Kitre bebek kompozisyonları ve müzecilik hakkında ülkemizde ve uluslararası alanda bugüne dek birçok faaliyet yapılmıştır. Her biri ayrı bir kompozisyon ve saç teline kadar sanat ürünü olan eserleri vasıfsız oyuncak bebeklerle karıştırıp, maddi değeri düşük oyuncak bebekler müzede sergilenmiş gibi iftira atan zihniyet elbette gerçeği bilmektedir. Amaçları bugün basına yansıyan iki ayrı yolsuzluk dosyasında olduğu gibi, kendi dönemlerinde yapılan yüzlerce adet ve katrilyonlarca lira değerindeki yolsuzluğun üzerini iftira atarak örtmektir. Ancak bu zihniyetin kendini kurtarmak için yaptığı son çırpınışlar nafiledir. Er ya da geç yaptıkları yolsuzluklar nedeniyle hukuk önünde hesap vereceklerdir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sert tepki: Ortak mısınız? - Resim : 4

EN UFAK BİR YANLIŞTA BİZ GEREKENİ YAPARIZ

Belediyemizin duruşunu bir kez daha ifade ediyoruz: En ufak yanlış yapanı kendimiz savcılığa verir, derhal yolumuzu ayırırız. Yanlış yapan olursa asla arkasında durmayız. Ancak bunu yaparken kimseyi de çamur siyasetine ve çamura bulanmışlara kurban etmeyiz. Dürüst olan, haysiyetli olan, namuslu olan dedikodu yapmaz. Bir bildiği varsa gider savcılığa verir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Ankara Büyükşehir Belediyesi

Etiketler
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi Beypazarı