Antalya'daki yangın 18 saat sonra kontrol altına alındı

Antalya'da dün yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangını 18 saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.

Antalya'nın Konyaaltı ilçesine bağlı Üçoluk Mahallesi ile Kemer ilçesine bağlı Ovacık Mahallesi'nin sınırında dün saat 18.00 sıralarında başlayan ve devam eden orman yangını kontrol altına alındı.Alanda soğutma çalışmaları başladı. Yaklaşık 18 saat süren yangında, yaklaşık 8 hektar alanın zarar gördüğü öğrenildi.

YILDIRIM DÜŞTÜ, YANGIN ÇIKTI

Kentte dün akşam saatlerinde etkili olan kuvvetli yağış sırasında Konyaaltı ilçesine bağlı Üçoluk Mahallesi yakınlarında ormana yıldırım düştü. Yıldırımla birlikte orman yangını çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş alana yayıldı. Bölgeye sevk edilen Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti.

Antalya'daki yangın 18 saat sonra kontrol altına alındı - Resim : 1

Havanın aydınlanmasıyla birlikte bölgeye sevk edilen 2 helikopter ve 1 uçak, söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgedeki rüzgar etkisini yitirirken, yangının Antalya'nın önemli kanyonlarından biri olan Göynük Kanyonu'na doğru ilerlediği belirtildi.

Antalya'daki yangın 18 saat sonra kontrol altına alındı - Resim : 2

BELEDİYE BAŞKANI YANGIN YERİNDE

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da yanan alanı ziyaret ederek yangınla ilgili bilgi aldı. Topaloğlu, “Tam yangınlar bitti derken akşam yağmurla birlikte yıldırım düşmesi sonucu yangın başladı. Bu bizi çok üzdü. Dün akşamdan beri orman işçileri, gönüllü vatandaşlar ve belediye çalışanlarımızla birlikte yangınla mücadele ediyoruz. Havanın kararmasıyla birlikte çalışmalar durmuştu. Sabah havadan ve karadan çalışmalar yeniden başladı" diye konuştu.

Dün saat 18.00 sıralarında başlayan orman yangını, bugün saat 12.00 sıralarında kontrol altına alınarak söndürüldü.(DHA)

Etiketler
Antalya