Tunç Soyer: Mültecilere hizmet götürmezseniz potansiyel suçlular yetişir

Mültecilere hizmet üretmeme konusunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gibi düşünmediğini ifade eden Soyer, “Bunun ne insani de vicdani olmadığını düşünüyorum” dedi.

Tunç Soyer: Mültecilere hizmet götürmezseniz potansiyel suçlular yetişir

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Habertürk Televizyonu’nda Fatih Altaylı’nın sunduğu “Teke Tek” programına konuk oldu. Mültecilere hizmet üretmeme konusunda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gibi düşünmediğini açıklayan Soyer, “Bunun ne insani ve ne vicdani yanı olduğuna inanmıyorum. Eğer bu hizmeti vermezseniz kendi kentiniz içinde potansiyel suçlu yetiştirirsiniz” diye konuştu.

'HİZMET VERMEK DESTEK VERMEK DEĞİLDİR'

Soyer, yaptığı açıklamada, "Mülteciler çok yanlış olan 'açık kapı politikasıyla' geldiler. Hakikaten bu kabul edilebilir bir şey. değildi. Hiçbir hazırlık yapılmadan kapılar açıldı ve geldiler. Şimdi ‘gitsinler’ deniyor ama gitmeleri konusunda da hiçbir hazırlık yok. Ne gelmelerinde, ne de gitmelerinde belediyeler olarak biz sorumlu değiliz, hiçbir payımız olamaz. Biz belediyeciyiz, yerel yöneticiyiz. Hizmet vermek destek vermek değil Fatih bey. Biz hizmeti mekansal üretiyoruz. Ben bir caddede çöp toplanırken, 'Bu caddedeki çöpü alma' diyemem. Bunu hangi gerekçeyle olursa olsun yapamazsınız. Biz hizmet üretmekle yükümlüyüz ama hizmet üretmek destek üretmek değildir, böyle algılayanlar da var" dedi.

'BUNUN NE İNSANİ NE DE VİCDANİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

Başkan Soyer, "Yabancı uyruklu kişilerin su faturası ve katı atık vergisi ücretlerine 10 kat zam yapacağız. Bu misafirlik çok uzadı. Gitsinler istiyoruz”' açıklamasıyla gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a bu konuda katılmadığını ifade etti.

"Bunun ne insani ve ne vicdani yanı olduğuna inanmıyorum" diyen Soyer, "İzmir'de 148 bin göçmen var. Eğer bu hizmeti vermezseniz kendi kentiniz içinde potansiyel suçlu yetiştirirsiniz. Sonunda sizin huzurunuzu kaçırır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok doğru tespitleri var, evet, geri gitmeliler. Ama bu sorun uluslararası diplomasi ile çözülmeli. Bu insanlar ana yurduna dönmek istemez mi? Mesele onların dönmesini sağlayacak düzeni sağlamak. Bu devletin işi.”

Etiketler
Tunç Soyer Bolu Tanju Özcan Lula