İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e Kars'ta yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Doğu ziyaretleri sürüyor. Soyer, Ardahan'ın ardından Kars'a geçti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e Kars'ta yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Doğu ziyaretleri sürüyor. Soyer, Ardahan'ın ardından Kars'a geçti.

Soyer kentte yerel bir müzik grubu tarafından, şarkılar ve yöresel oyunlarla karşılandı.

Soyer, Kars programı kapsamında kentteki tek CHP'li belediye başkanı olan Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur'u da ziyaret etti. Oğuz Yantemur, ilçede tarım ve hayvancılığa yönelik genel bilgi verdikten sonra özellikle pandemi döneminde gıdanın öneminin daha da iyi anlaşıldığını belirtti.

''BİZE BÜYÜK DESTEK SUNDU''

Tunç Soyer'in “Başka Bir Tarım Mümkün” felsefesi ile yürütmüş olduğu çalışmaların bu manada tüm Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Yantemur, kendinin de Başkan Soyer'i örnek aldığını söyledi.

Başkan Oğuz Yantemur, “Kooperatif kurma çalışmaları başlatırken İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de burdaydı. Kadınlarla toplantılar yaptı. Süreci anlattı. Bilgi almak istediğimiz her an kendisine ulaşmış bulunmaktayız. Bize büyük destek sundu” ifadelerini kullandı.

''BİZE BÜYÜK DESTEK VERDİ''

İki sene boyunca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in kendilerini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Oğuz Yantemur, şunları dile getirdi: “Kars'ta yaşıyoruz. 6 ay kışımız var. Bu sebeple yoğun bir karla mücadelemiz oluyor. Ama bizim karla mücadele aracımız yoktu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bizlere bu aracı verdi.

Bu araç hem Susuz hem de Kars Belediyesi'nin işine çok yarıyor. O araç hem Kars'ın hem de Susuz Belediyesi'nin ihtiyaçlarını gördü. Yine İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bizlere hibe ettiği otobüsle uzak iki köyden okula gelen kursiyerlerimizi bedava olarak taşıyoruz.

Yaşlı, hasta vatandaşlara da bu araçlarla hizmet götürüyoruz. İtfaiye aracımız da yoktu. Yangın çıktığında Kars'tan gelen itfaiye aracı fakat soğutmaya yetişebiliyordu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bugüne dek bize çok büyük destek verdi. Tek bir belediyeyiz ama bizim burda yapacağımız her iş yarın Kars'ın diğer ilçelerine de örneğin gösterilecek.”

KARS İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET ETTİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kars ziyareti kapsamında, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir ve CHP Parti Meclisi Üyesi Rıfat Nalbantoğlu ile CHP Kars İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Soyer'i, CHP Kars İl Başkanı Taner Toraman ile yönetim kurulu üyeleri ve partililer karşıladı. İl Başkanı Taner Toraman, bugünün kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, böyle bir dönemde Başkan Soyer'in kendilerini ziyaret etmesinin oldukça anlamlı olduğunu dile getiren Toraman, “Belediye başkanımız katılımcı demokrasinin, sosyal belediyeciliğin örneklerini önce İzmir'de gösterdi. Şimdi de buraya kadar gelerek yürütüyor. Türkiye'nin her köşesine katkı sağlıyor. Kars'ın Susuz Belediyesi'ne vermiş olduğu katkılarından dolayı da halkımız adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

''BU MEMLEKET BİR BÜTÜN''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de hem Ardahan hem de Kars ve Erzurum'un gösterdiği misafirperverliğe teşekkür etti.

İzmir'i önemli yatırımlar ile kalkındırdıklarını dile getiren Tunç Soyer, “İzmir için çok büyük projelerimiz var. Ama şunu biliyoruz ki bu memleket bir bütün. Ve el ele vererek kurtulacağız, aydınlık bir geleceğe yürüyeceğiz. Dayanışma dediğimiz şey bu sebeple çok önemli ve çok hayati” ifadelerini kullandı.

Soyer, ülke adına yapılacak çok şeyin bulunduğunu da söyleyerek, şu ifadeleri kullandı: “Bu memleketin insanlarının bizlere ihtiyacı var. Çünkü biz bu memleketin erdemli insanlarını temsil ediyoruz. Bu memleketin mütevazı insanlarını temsil ediyoruz. Bu memleketin temiz vicdanlı insanlarını temsil ediyoruz.

Yapılacak tek bir şey kalıyor; Edirne'den Ardahan'a, Kars'tan İzmir'e, Aydın'a, Manisa'ya kadar tüm ülkede birbirimize sahip çıkacağız. Birbirimiz için daha fazla ne yapabiliriz, nasıl çok daha iyi hizmet edebiliriz? Birbirimize nasıl daha fazla faydamız dokunabilir? Buna kafa yoracağız. Çok çalışmak ve birbirimize omuz vermek zorundayız. Ben o sebeple burdayım. O sebeple hep birlikte buraya geldik.”

''BU ÜLKE BİZİM İKTİDARIMIZA MECBUR''

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Rıfat Nalbantoğlu da gittikleri yerlerde gördükleri rağbetden dolayı teşekkür ederek, “Dayanışmayı Türkiye'nin her yanına yayabilirsek, neler yapabileceğimizi, neleri başarabileceğimizi göreceğiz. Bir kez daha gösterdiğiniz dostluk ve dayanışma için teşekkür ediyorum. Biz iktidara mecburuz, başka çaremiz yok. Bu ülke bizim iktidarımıza mecbur. Başka çare yok. Hepimiz bunun bilincindeyiz” dedi.

''CİLAVUZ KÖY ENSTİTÜSÜ'NÜ İNCELEDİ''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eğitim ve öğretime özel önem veren Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş olan, Cilavuz Köy Enstitüsü'nü de inceledi. Eğitim kalitesinin beraberinde tarihi yapısı ile da öne çıkan enstitünün daha sonra dönüştürüldüğü öğretmen lisesi mezunu gazeteci Deniz Zeyrek ile kurum üzerine sohbet etti.

YENİ ŞAPKA ALDI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kars'ta esnafı da ziyaret etti. Yurttaşların işlerinin durumunu soran Başkan Soyer, yaşanan ekonomik problemleri dinledi. Soyer, esnafa umutlu olmaları gerektiğini, zor günlerin geçeceğini söyleyerek moral verdi.

Başkan Soyer kullanmış olduğu şapkayı aldığı esnaf Ali Murat Adıgüzel'i de ziyaret ederek yeni bir şapka aldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Susuz Şelalesi'ni gezdi ardından Susuz Cilavuz Tarımsal Kalkınma Kooperatifini de ziyaret ederek alışveriş yaptı.

Etiketler
Tunç Soyer Ardahan Kars İzmir