Mansur Yavaş: 10 metreküpe kadar metreküp başı 1TL' den faturalandırılacak

Mansur Yavaş seçim vaadini hayata geçiriyor; sosyal yardım alan aileler 10 metreküpe kadar, metreküp başına 1 lira ödeyecek.

Mansur Yavaş: 10 metreküpe kadar metreküp başı 1TL' den faturalandırılacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sosyal yardım alan dar gelirli ailelere 10 metreküpe kadar suyun metreküp başı 1 liradan verileceği sözü hayata geçiyor.

Tasarruf amacıyla alınan kademeli su tarifesi kararına göre Ankara’daki abonelerin yüzde 90’ı aynı tutardan faturalandırma işlemine devam edecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da önerdiği, su tasarrufunu sağlamak için en etkili uygulama olan ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edilen ‘Kademeli Su Tarifesi’ uygulamasıyla Başkent’teki abonelerin yaklaşık yüzde 90’ı faturalarında aynı ücreti ödemeye devam edecek.

Normal su kullanımı yapan ve abonelerin yüzde 90’ının etkilenmeyeceği düzenlemeye göre aylık su birim ücreti faturalara şu şekilde yansıtılacak:

- 0-15 metreküp arası: 5 TL + ÜFE,
- 15-30 metreküp arası: 7 TL + ÜFE,
- 30 metreküp ve üzeri: 9 TL + ÜFE.

Mansur Yavaş: 10 metreküpe kadar metreküp başı 1TL' den faturalandırılacak - Resim : 1

Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da önerisi olan Kademeli Su Tarifesi'ne geçerek su tasarrufunu sağlıyoruz. Kademeli Su Tarifesi vatandaşlarımızın yaklaşık % 90'ını etkilemeyecek ve sosyal yardım alanların faturaları 10 metreküpe kadar metreküp başı 1TL' den faturalandırılacak.

Çevrenin bu denli tahrip edildiği, suyun yakın gelecekte elmastan daha değerli olacağı bir dünyada suyumuza sahip çıkmak hepimizin görevi. Bu kapsamda hemşehrilerimizin bütçelerini koruyarak suyumuzun savurganca kullanılmasının önüne geçeceğiz."

Etiketler
Mansur Yavaş Seçim