Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: CHP'li belediyelerle vatandaş karşı karşıya getirildi

Bakanlık tarafından alınan karar doğrultusunda, orman ve hazine arazilerine ruhsatsız veya kaçak olarak yapılan yerler için belediyelere verilen yıkım talimatı verildi.

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ: CHP'li belediyelerle vatandaş karşı karşıya getirildi

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, SonSözTV’ye konuk olarak gündemi değerlendirdi. Pandemi ve deprem sürecinde Bornova’da dayanışma ve yardımlaşma bilincinin sağladığı katkılardan bahseden Başkan İduğ, Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

İduğ ayrıca bölgede restorasyonu yapılan kamu alanları ve hobi bahçeleriyle ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu.

“KARARA UYMASAM 1 YILDAN 4 YILA KADAR YARGILANIRIM”

Bornova’nın çeşitli semtlerinde yasalara aykırı şekilde inşa edilen hobi bahçelerinin yıkım süreciyle ilgili konuşarak vatandaştan belediyeye yönelik gelen tepkilerin yanlışlığını açıklayan Başkan İduğ, haklı olanı savunacağını ve yıkan değil uygulayan olduklarını söyledi. Başkan İduğ, hobi bahçeleri ile ilgili alınan kararla CHP’li belediyelerle vatandaşın karşı karşıya getirildiğini şu sözlerle ifade etti:

“Biz yıkmıyoruz devlet yıkıyor. Biz sadece uyguluyoruz. Biz kararları vermiyoruz. Onlar bize yık diyor. Ben çok muzdaripim bu konuda. Belediye geldi yıktı diyor vatandaş ama belediye gelip yıkmadı. Belediye yasanın, mahkemenin sonuçlandırdığı durumu yapmak zorunda. Belediye kimle gidiyor? Belediye devletle gidiyor. Kepçeyi de valilik veriyor.

Valilik bize olanağınız yoksa size araç kiralayalım ama yıkın yiyor. Yani belediye sadece kararı uyguluyor. Yıkımlar durmadı devam edecek. 20 tane bina yapılmış, 1 tanesinin yıkım kararı var 2 tanesine bir anda yürütmeyi durdurma kararı alıyor. 2 tanede bu karar alındığında 18 tanesini yıkıp 2 tanesini durdurmak tezat işler oluyor. Bana gelen kağıtta yürütmeyi durdurma varsa ben orayı yıkamam.

Eğer 775'e tabir orman arazisi üzerine yapılmış bina varsa mahkeme yıkım kararı vermiştir, bundan sonra yürütmeyi durdurma karar vermemesi lazım. Burada belediyesi ile halkı karşı karşıya getiren, özellikle CHP'li belediyelerle vatandaşları karşı karşıya getiren bir durum. Ben kimsenin evini yıkmak için belediye başkanı olmadım.

Eğer Bornova belediye başkanı olarak ben karara uymasam 1 yıldan 4 yıla kadar yargılanırım. Siz orada haksız bir bina yapacaksınız, ben sizin için mahkeme karşısına çıkıp sizi savunacağım… Ben bunu yapmam. Ben haklı olanı savunurum. Biz uygulayıcıyız, yıkan değiliz.”

Etiketler
Bakanlık Bornova