Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu

İzmir'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan'ın cenaze töreni duygusal görüntülere sahne oldu.

Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan'ın cenazesinde gözyaşları sel oldu

İzmir'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan'ın cenaze töreni duygusal görüntülere sahne oldu. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'ın da katıldığı törende, ayakta durmakta güçlük çeken Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, kürsüde hüngür hüngür ağladı.

Koronavirüs nedeniyle önceki gün hayatını kaybeden Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Avdan için uzun yıllar görev yaptığı belediye önünde bir tören düzenlendi. Törene, CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel, Ednan Arslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, belediye çalışanları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Belediye binasına Mustafa Avdan'ın fotoğrafının olduğu dev bir afiş asıldı. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve Avdan'ın ailesi taziyeleri kabul etti.

Mustafa Avdan'ın oğlu Egemen Avdan, duygularını kürsüden konuşarak anlattı. Oğul Avdan, pandemi nedeniyle tüm ölenlerin ailelerine sabır dilerken, "Çok sevdiğim, örnek aldığım babamı koronaya kurban verdim. Annem karantinada, abim Kanada'da olduğu için 2 yıldır görüşemiyoruz. Büyük acı yaşadık. Babam herkesi seven, kimseyi kırmayan, ilkeli bir insandı. Evlatları olarak gurur duyuyoruz. Güvendiğimiz dağ gibi adamı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama ona duyulan sevgi ve saygıyla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

“KENDİSİ GÖREV ŞEHİDİDİR”

Çiğli Belediyesi AKP'li Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe ise "Mustafa abiyi 2 yıldır tanıyorum ama 40 yıllık bir arkadaşımı uğurlar gibi üzgünüm. Mecliste uyum içinde çalışıyorsak onun sayesindeydi. Pazaryerlerine ve kalabalık yerlere gitme, dolaşma oraları diyordum. Ama beni dinlemedi. Kendisi görev şehididir. Allah rahmet eylesin. Çok üzgünüz" dedi.

BAŞKAN GÜMRÜKÇÜ, GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan'ın ardından kürsüye çıkan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ise en yakın mesai arkadaşı için hazırladığı veda konuşmasını yapamadı. Güçlükle ayakta duran Başkan Gümrükçü, kürsüde hüngür hüngür ağladı. Töreni izleyenlerin de Gümrükçü'nün üzgün halinden etkilendiği görüldü. Başkan Gümrükçü, "Hayatımın en zor konuşması. Onu tanımak, onunla beraber çalışmak çok büyük bir ayrıcalıktı. Bu ayrıcalığı bize yaşattı. Belki bugün farkında değiliz ama Çiğli çok şey kaybetti. Olmadığı her günü yaşayacağız, göreceğiz. Mustafa Avdan demek yaşam sevgisiydi, Mustafa Avdan insan sevgisiydi, Çiğli sevgisiydi. Mustafa Avdan Çiğli'nin taşını toprağını, insanını o kadar candan severdi ki. Mekanı Cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

Gümrükçü ağlayarak kürsüden indikten sonra dualar edildi. Karanfillerle uğurlanan cenaze, Sasalı Mezarlığı'nda toprağa verildi. (ANKA)

Etiketler
İzmir