Susuz Belediyesi’nde asgari ücret 3 bin 100 lira

Kars’ın CHP’li Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, asgari ücretin 2 bin 825 TL olarak belirlenmesine rağmen, çalışanlarına 3 bin 100 TL ücret ödediklerini açıkladı.

Susuz Belediyesi’nde asgari ücret 3 bin 100 lira

Kars’ın CHP’li Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, asgari ücretin 2 bin 825 TL olarak belirlenmesine rağmen, çalışanlarına 3 bin 100 TL ücret ödediklerini açıkladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da daha önce açıkladığı gibi ‘eşit işe eşit ücret’ politikası uygulayarak Susuz Belediyesinde çalışan işçilerin en düşün maaşlarını 3 bin 100 TL olarak belirlediklerini söyledi.

CHP’li Susuz Belediyesi olarak 4’ü kadrolu 17’si şirket personeli olmak üzere 21 çalışanla 15 Eylül 2020 tarihinde toplu sözleşme imzaladıklarını belirten Başkan Yantemur, aynı zamanda tüm çalışanların sosyal haklarının da verildiğini açıkladı.

Pandemi ile birlikte ekonomik koşulların her geçen gün zorlaştığı bir dönemde belediye çalışanlarının mutluluğunun kendi mutluluğu olduğunu da dile getiren Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur, “Toplu sözleşme kapsamında çalışanlarımızın en düşün maaşını 3 bin 100 TL olarak kararlaştırdık. Ayrıca diğer aile yardımları gibi ek ödemelerimizi de yapıyoruz. Diğer kadrolu çalışanlarımız ise 5 bin TL’nin üzerinde maaş almaktadır. Aynı zaman tüm çalışanlarımızın yılda 2 kez ikramiyeleri var. Bilindiği gibi geçim şartlarının bu kadar ağırlaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Açlık sınırının altında bir asgari ücretle geçinmenin ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyoruz. Çalışanlarımıza kurban bayramında da kurban yardımı da yapmaktayız. Ayrıca çalışanlarımızın sosyal imkanlarını arttıracak iyileştirmeler de yaptık. Biz sözleşmeli işçilerimiz ile diğer kadrolu işçiler arasındaki farkı da zaman içerisinde kapatmayı düşünüyoruz.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET POLİTİKASINDAN YANAYIZ

Biz CHP’li küçük bir ilçe belediyesi olarak ‘eşit işe eşit ücret’ politikasının olması gerektiğine inanan bir anlayıştan geziyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da açıklamaları doğrultusunda şu anda belediyemizde 3 bin 100 TL’nin altında maaş alan herhangi bir personelimiz bulunmamaktadır. Bugüne kadar maaş ödemelerinde herhangi bir aksaklık olmadı. İçeride maaşı olan her hangi bir personelimiz de yoktur. Tabii ki zorlanıyoruz. Ekonomik koşullar ve pandemi nedeniyle belediyenin gelirlerinin oldukça azaldığı bir dönemden geçiyoruz. Biz küçük bir belediyeyiz. Biz bunları tasarruf yaparak bazı harcamalardan kısarak gerçekleştiriyoruz. Umarım bundan sonra da böyle bir durum yaşamayız. Çünkü çalışanlarımızın mutlulukları hepimizin mutluluğudur. Çalışanlarımız mutlu olduğu zaman daha üretken daha da çalışkan oluyorlar. Onlar mutlu olunca biz de mutlu oluruz. Çalışma barışının olduğu işyerlerinde tüm işler daha kolay ve daha da güzel bir şekilde gerçekleşir. Onlar ailelerine daha fazla ekmek götürdüklerinde, ihtiyaçlarını daha iyi karşılayabildiklerinde bizde tabii ki da mutlu oluruz, Onların mutlulukları bizi de mutlu ediyor” dedi.

BELEDİYEMİNİZ GELİRLERİ SON DERECE KISITLI

Belediyemizin İller Bankasından gelen geliri var. Onun dışında yüzde 20 ile 30 civarında su ve atık su ödemesi yapılıyor. İlçedeki abonelerimizin su faturalarını ödemeleri için bir çalışmamız var. Bunun dışında da belediye olarak herhangi bir gelirimiz bulunmamaktadır.

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

İlçemize gelen bir ziyaretçinin konaklayacağı bir mekân bulunmamaktadır. Eğer koşullarımız uygun olursa kaynak yaratabilirsek bir Konuk Evi projemiz var. Ayrıca yine Belediye halk ekmek fırını projemiz var. İlçe halkının daha kaliteli ve ucuz ekmek yemesini istiyoruz. Bunları belediyemizin imkanları doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışacağız. İstihdama yönelik projeler düşünüyoruz. Yine yapabilirsek eğer biz su dolum tesisi ile ilgili görüşmelerimiz var. Bununla ilgili fizibilite çalışmalarını yapıyoruz. Aynı zamanda bunun bize maliyetinin ne olacağını araştırıyoruz. Bunu gerçekleştirebilirsek ilçemiz halkı kadar mutlu olacağız.

TÜM HALKIMIZIN YENİ YILINI KUTLUYORUM

Önümüzdeki yıl umarız ki 2020 gibi kötü bir yıl olmaz. Hem ekonomik sıkıntılar hem de korona virüs salgını ülkemizin ve dünyanın başından gider. Herkesin aşıya ulaştığı, kötü günlerin geride kaldığı bir yıl olur. Bu arada tüm halkımızın ve ülkemizin yeni yılını kutluyorum. Yeni yılın bu yıldan çok daha güzel ve sağlıklı olmasın diliyorum. “dedi.

Etiketler
Asgari Ücret Kars