Konyaaltı Belediyesi'nin öğrencilere tablet desteği sürüyor

Konyaaltı Belediyesi, salgın hastalık nedeniyle evinde eğitim görüp bilgisayarı olmayan öğrencilere, tablet hediye etti.

Konyaaltı Belediyesi'nin öğrencilere tablet desteği sürüyor

Konyaaltı Belediyesi, Covid-19 salgın önlemleri kapsamında hayata geçirilen uzaktan eğitim sistemi ile öğrenimini evden devam ettirmek durumunda olan, ancak bilgisayara sahip olamadığı için derslerini takip edemeyen öğrencilere tablet yardımı yapıyor. Bu kapsamda Konyaaltı Kaymakamlığı işbirliğiyle belirlenen ailelere tabletleri teslim edildi.

TABLET DAĞITIMINA BAŞLADI

Konyaaltı İlçe Kaymakamlığı işbirliğiyle belirlenen ailelere tablet dağıtımına başladıklarını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, ilçe genelinde tableti veya bilgisayarı olmadığı için Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) ulaşım sağlayamayan çocuklara tablet hediye ettiklerini söyledi.

Başkan Semih Esen, “Koronavirüs salgını tedbirleri nedeniyle milyonlarca öğrencimizin eğitimine uzaktan devam etmek zorunda kaldığı şu günlerde hiçbir öğrencimizin tablet veya bilgisayarı olmadığı için eğitimden mahrum kalmasını istemiyoruz. Tüm çocuklarımızın eğitimine devam edebilmesi için Konyaaltı Belediyesi olarak ilçe genelinde belirlenen ailelere tablet hediye ediyoruz. Amacımız eğitim alanında fırsat eşitliği sağlamak. Bu anlamda üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Yeter ki öğrencilerimiz sağlıklı ortamlarda eğitimlerine devam edip başarılı olsunlar" dedi.

AİLELER ÇOK MUTLU

4. sınıf öğrencisi Rukiye Naz Kömürcü kızı için başvuru yaptığını dile getiren Tuğba Bozkaya, “Eşimi trafik kazasında kaybettim. İki çocuğum var. Hiçbir gelirimiz yok. Pandemi döneminde kimse iş vermiyor. Konyaaltı Belediyesi bize bugünlerde çok destek oldu. Bu gün de tablet yardımı için kapımı çaldılar. Sağ olsunlar” şeklinde konuştu.

Babasını şeker hastalığı nedeniyle kaybeden 9. sınıf öğrencisi Muhammed Demir ise salgın hastalık nedeniyle uzaktan eğitime geçildiğini günler, bilgisayarı olmadığı için zorluk yaşadığını söyledi. Çoğu zaman EBA’ya erişim sağlayamadığını dile getiren Muhammed Demir, Konyaaltı Belediyesi tarafından hediye edilen tablet ile artık çok rahat derslerini takip edebileceğini bildirdi.

Hatice Akansu, ise şöyle konuştu:

“Oğlum Muhammed, EBA sistemini bana ait cep telefonundan izliyordu. Ben işe gittiğim zamanlar ise oğlum derslerinden geri kalıyordu. Konyaaltı Belediyesi’nin tablet desteğiyle artık oğlum derslerini gününde takip edebilecek. Çok mutluyuz.”

Etiketler
Konya Öğrenci Salgın Konyaaltı