MEB onaylı eğitim kurumuna Arapça tabela: Türkçe tabelası hatalı!

Ankara’nın Mamak ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı özel bir eğitim kurumunun tabelası görenleri şaşırttı. Söz konusu kurumun tabelasında Türkçe isimden önce Arapça ismine yer verilirken, aynı kurumun logosunda ise Türkçe ifade olmadığı görüldü.

MEB onaylı eğitim kurumuna Arapça tabela: Türkçe tabelası hatalı!

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı onaylı özel bir eğitim kurumunun tabelasında, Türkçe isimden önce Arapça isime yer verildiği görüldü.

Sosyal medyada gündeme gelen kurumun tabelasında, ‘Öğrenim’ yerine ‘Öğrteim’ yazıldığı ve logosunda da Arapça ifadelerin bulunduğu görülürken, söz konusu kuruma tepki yağdı.

“GERÇEKTEN SİZ KİMSİNİZ”

Aktivist İlay Aksoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Her gün yeni bir rezillik! Sözde MEB onaylı online sertifika kurs programı ancak ne olduğu gerçekten belli değil. Logo Arapça, kurumun adı Türkçeden önce Arapça yazılmış, Türkçesinde ‘Öğrenim’ yerine ‘Öğrteim’ yazılmış ve kapı girişinde başka bir isim! Gerçekten siz kimsiniz” ifadelerini kullandı.

“TERCÜMESİ ‘ALTEMİZ ÖZEL IRAK OKULU ANKARA’”

Aksoy, “Levhayı merak edip tercüme ettirdim. Arapça tercümesi ‘Altemiz Özel Irak Okulu Ankara’. Peki neden Türkiye’de kurumun adı doğru tercüme edilmemiş? Bu durumda okuldan mezun olan Iraklı çocuklar yabancı olduklarından üniversitelerimize istedikleri bölüme sınavsız girebilecekler” sözleriyle ilgili kuruma tepki gösterdi.

Etiketler
MEB Ankara Milli Eğitim Bakanlığı Mamak