Çocuklarını işe yerleştirdi, soranlara sizi ilgilendirmez dedi

Tuşba Belediyesi'ne atanan Salih Akman, üç kızını işe yerleştirmesini gündeme getiren HDP'lilere "Bu sizi ilgilendirmez" dedi.

Çocuklarını işe yerleştirdi, soranlara sizi ilgilendirmez dedi

Halkların Demokratik Partisi (HDP)'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Van'ın Tuşba Belediyesi'ndeki adayı KHK'li olduğu gerekçesiyle, mazbata AKP'li Salih Akman'a verildi. Akman ise çocuklarını ve yakınlarını farklı yerlerde işe yerleştirmeleriyle gündeme geldi.

Yeni Yaşam'da yer alan habere göre, daha önce Özel Kalem Müdürlüğüne yeğeni (ablasının oğlu) Sinan Koçak’ı, Belediye Başkan Yardımcılığına da Muradiye Milli Eğitim Şube Müdürü olan diğer yeğeni (ağabeyinin oğlu) Aziz Akman’ı görevlendiren Akman, 7 yakın akrabasını daha belediyenin farklı birimlerinde işe yerleştirdi.

Akman'ın kızlarından Zuhal Akman bir süre önce Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde (YYÜ) kişiye özel ilanla fizyoterapist olarak işe alındı.

Konuyla ilgili tepkiler yükselince YYÜ Rektörü Rektörü Hamdullah Şevli, işe alımını usulüne uygun yapıldığını öne sürdü. Konuyla alakas olmadığını söyleyen Salih Akman ise, kızının kendi başarısı olduğunu iddia etti.

Salih Akman'ın diğer kızı Fulya Akman, yine mazbatası verilmeyen HDP’li adayın yerine AKP’li İsmail Say’ın başkanlık koltuğuna getirildiği Edremit Belediyesi’nde işe alındı. Aynı anda Say’ın yeğeni Ali Say da Tuşba Belediyesi’nde işe başladı. Akman’ın diğer bir kızı Banu Akman ise kayyım yönetimindeki Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı VASKİ Genel Müdürlüğü’nde işe başladı.

'SİZİ İLGİLENDİRMEZ'

Söz konusu yerleştirmeler, HDP'li meclis üyeleri tarafından gündeme getirilmek istendi. Ancak AKP’li Salih Akman, konuyu gündeme getirmek isteyen HDP’lilere “Bu sizi ilgilendirmez” diye çıkıştı.

Yaşanan tartışma sırasında kızlarının hakkıyla işe girdiklerini savunan Akman, sunulan önergeyi gündeme almadı.

HDP’li meclis üyelerinin hazırladığı önergede AKP’li Akman’a yönelik şu sorular yer aldı:

“1. Edremit Belediyesi ile bir çocuğunuz oraya yerleştirilip onun karşılığında da Edremit Belediyesi Başkanının bir yakınına kadro tahsis edildi mi?

2. Çocuğunuz VASKi Genel Müdürlüğünde işe yerleştirildi mi? Bu konuda işe yerleştirilme karşılığında VASKİ’ye herhangi bir taahhüde bulunuldu mu?

3. Yüzüncü Yıl Üniversitesinin İşe Alımı ile ilgili basında yer alan haberlerin 61 Puanla ve kanuna aykırı olarak İstenen Özel Sertifikalarla Danıştay ve Cumhurbaşkanın kararlarına aykırı olarak kişiye özel kadro ile işe alınması hakkında düşünceniz nelerdir?”

Etiketler
HDP