Muratpaşa Kırcami’de tarihi an

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kırcami imar planlarına karşı açılan davanın bilirkişi keşfi sonrası Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le bölgede başlayan yol çalışmalarını inceledi.

Muratpaşa Kırcami’de tarihi an

İki başkan da tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söylerken, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Yol yapım çalışmalarını tamamlandığı yerlerde ASAT’tan alacağımız uygun görüşüyle inşaata esas çap vermeye Kırcami’nin iç tarafında bulunan parsellerde de devam edeceğiz” dedi.

Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi’nin, Antalya’da 10 mahalleyi kapsayan Kırcami bölgesinin 25 bin ve 5 bin ölçekli imar planlarının iptali istemiyle 1. İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın bilirkişi keşfi yapıldı.

Keşfe Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da katıldı.

BAŞKANLAR KEŞFE KATILDI

Her iki başkan, Muratpaşa Belediyesi’nin bölgede bulunan Komşu Evi’nde toplanan mahkeme heyetine ve bilirkişilere sürece ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başkan Böcek, bin 477 hektar büyüklüğündeki alanın Antalya’nın şehirleşmesini tamamlaması açısından son derece önemli bir bölge olduğuna dikkat çekerken Başkan Uysal ise Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami ve Alan mahallelerinin tamamıyla Fener ve Çağlayan mahallelerinin belli bölümlerini kapsayan plan alanının çepeçevre yapılaşmış bölgenin tam ortasında kaldığını söyledi.

YARALAR SARILACAK

Bölgenin tarımsal karakterini de kaybettiğinin altını çizen Başkan Uysal, Kırcami’de uzun yıllardır devam eden imar probleminin sosyal yaralara da neden olduğuna dikkat çekti.

Bölge insanında ‘haksızlığa uğramışlık’, ‘adalete güvensizlik’ ve ‘kamu otoritesine inanmama’ duygularının had safhada olduğunu dile getiren Başkan Uysal, imar çalışmalarının tamamlanmasının sosyal anlamda da birçok duyguyu tamir edeceğini söyledi.

Başkan Uysal, tüm bunlarla birlikte bölgenin parselasyon çalışmalarının geçerliliğini koruduğunu hatırlatarak Muratpaşa Belediyesi olarak inşaata esas çap vermeye devam ettiklerini de dile getirdi.

KIRCAMİ’DE YENİ YOL AÇILIYOR

Başkanların konuşmalarının ardından, Büyükşehir ve Muratpaşa belediyesi hukukçuları ve plancıları Kırcami bölgesi planlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Keşfin tamamlanmasının ardından Başkan Böcek ve Ümit Uysal, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede, 12. Cadde’nin devamı niteliğinde başladığı yol çalışmalarını yerinde inceledi. Her iki başkan tarihi bir ana tanıklık ettiklerini belirtti.

İNŞAAT ÇAPI VERİLECEK

Başkan Uysal, Büyükşehir Belediyesi’nin yol yapımım çalışmalarına paralel olarak Kırcami’nin iç bölgelerine doğru inşaata esas çap vermeye devam edeceklerini söyledi. Hali hazırda inşaata esas çapı yapılaşmanın olduğu bölgenin hemen arka tarafında verebildiklerini aktaran Başkan Uysal, “Yol yapım çalışmalarını tamamlandığı yerlerde ASAT’tan alacağımız uygun görüşüyle inşaata esas çap vermeye Kırcami’nin iç tarafında bulunan parsellerde de devam edeceğiz” dedi.

Etiketler
Antalya Muhittin Böcek Muratpaşa