Kayseri'de sokağa çıkma yasağı öncesi izdiham, sonrası sessizlik

Sokağa çıkma yasağının açıklanması ile birlikte Kayseri'de fırın ve marketlerde yoğunluk oluşturdu. Yasağın başlaması ile birlikte ise sokak ve caddeler boşaldı.

Kayseri'de sokağa çıkma yasağı öncesi izdiham, sonrası sessizlik

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 Büyükşehir ve Zonguldak’ta uygulanması kararlaştıran sokağa çıkma yasağını duyan vatandaşlar, Kayseri'de fırın ve marketlerde yoğunluk oluşturdu.

İçişleri Bakanlığı'nca bu gece 00.00 itibariyle 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta 2 gün süreyle sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından vatandaşlar fırın ve marketlere akın etti. Fırınlarda ekmek almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Fırınlar vatandaşların talebine yetişmekte zorluk çekti.

Yasağın ilan edilmesinin ardından bazı marketlerde kapılarını müşterilerine açtı. Marketlerde yoğunluk oluşturan vatandaşlar, ihtiyaçlarını giderdi. Araç trafiğinde de yoğunluklar yaşandı. Alışveriş yapan bazı vatandaşların ise sosyal mesafe kuralına uymadığı görüldü.

SOKAKLAR BOŞALDI

Sokağa çıkma yasağını duyan Kayserililerin market ve fırınlara akın etmesinin ardından yasak saatinin başlamasıyla sokaklar boş kaldı. Kayseri'nin en işlek bölgesi Cumhuriyet Meydanı boş kalırken, araç trafiğinin de olmadığı gözlemlendi. Sokağa çıkma yasağıyla birlikte şehir, sessizliğe büründü.

Etiketler
Sokağa çıkma yasağı Kayseri Market