Adana Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey atama! Sözlü'nün bürokratı gitti...

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik görevine Dr. Ergül Halisçelik atandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey atama! Sözlü'nün bürokratı gitti...

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde seçimden bugüne dek en çok tartışılan iki isimden biri olan Genel Sekreter Şaban Acar bugün itibari ile görevden alındı.

İddiaya göre Şaban Acar görevden ayrılma yazısını başkanlık makamına iletti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Acar’ın istifasını onayladı ve Dr. Ergül Halisçelik’in görevlendirme yazısı yazıldı.

PERSONELLE VEDALAŞTI

Adananediyor.com'da yer alan habere göre, süreç dün yapılan görüşmelerin ardından gelişti. Zeydan Karalar, önce kurmayları ile ardından da Şaban Acar ile bir görüşme yaptı. Bu gelişmelerin ardından bugün Şaban Acar çalışma arkadaşları ile vedalaştı.

YAZISI YAZILDI

Şaban Acar’ın Genel Sekreterlik görevinden ayrılarak başkanlık emrine verilmesi ve Dr. Ergül Halisçelik’in Genel Sekreterlik görevine vekaleten getirilmesini içeren resmi yazı da Başkan Karalar’ın oluruna sunuldu. Başkan Karalar’ın da olur verdiği öğrenildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey atama! Sözlü'nün bürokratı gitti... - Resim : 1

Acar, Hüseyin Sözlü’nün Ceyhan Belediyesi’nden çalışma arkadaşıydı. Sözlü’nün Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanması ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine gelşmişti.

Ancak Sözlü’nün seçimi kaybetmesinin ardından Şaban Acar ve Sinan Gül gibi bürokratların koltuğu bırakmamaları uzun süredir Adana siyasi kamuoyunda tartışmalara neden oluyordu.

SİNAN GÜL DE İSTİFASINI HAZIRLIYOR

Seçim döneminde yaptığı bir konuşmada Zeydan Karalar’ı ve taraftarlarına hakaret içeren sözler sarf eden ancak koltuğu bırakmamasıyla Hüseyin Sözlü’nün de tepkisini çeken Sinan Gül’ün de Şaban Acar gelişmesinin ardından istifasını vermesi bekleniyor.

DR. HALİSÇELİK GÖREVE GELİYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde üst düzey atama! Sözlü'nün bürokratı gitti... - Resim : 2

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürüten ve pandemi günlerinde Başkan Karalar ile birlikte kriz masasını yöneten Dr. Ergül Halisçelik’in Acar’dan boşalan Genel Sekreterlik görevine vekalet etmesi ve 15 Nisan’a Ankara’da süreç takip edildikten sonra atamasının yapılması bekleniyor.

Etiketler
Adana