Kordon esnafından Abdül Batur’a teşekkür

Koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kapatılan Konak’taki işletmelerden üç aylık işgaliye bedelini almama kararı alan Belediye Başkanı Abdül Batur’a esnaf teşekkür etti.

Kordon esnafından Abdül Batur’a teşekkür

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs salgını nedeniyle geçici süreyle kapatılan işletmelerden Mart-Nisan ve Mayıs ayında işgaliye bedeli almama kararı alan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a Kordon esnafı teşekkür etti.

Zor günler geçirdiklerini belirten Kordon İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömür Şanlı, “Sayın başkana duyarlılığı nedeniyle Kordon esnafı adına teşekkür ediyorum. İzmir’in göz bebeği Kordon’da bulunan işletmelerimiz salgının durdurulması için alınan önlemler kapsamında faaliyetlerini sonlandırmıştı. Bu bölgede kiralar çok yüksek. Ayrıca çalışanlarımızın sigorta primleri, vergiler ve stopaj gibi konular da maliyetlerimiz arasında bulunuyordu. Onlarla ilgili hükümetimiz bir erteleme kararı aldı. Belediyemizin bu kararı ve zor geçecek bahar aylarında işgaliye bedeli almaması bizim için önemlidir. Kordon esnafı kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmamıştır. Sayın başkana esnafım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kordon esnafının yasa gereği uzun yıllar İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne işgaliye bedeli ödediğini belirten Şanlı, bu uygulamanın son üç yıldır alınan karar sonrasında Konak Belediyesi’ne devredildiğini söyledi.

Şanlı, “Narlıdere’deki belediyecilik deneyimini Konak’a taşıyan ve başarılı olacağına inandığımız sayın başkan bir yıllık görev süresi boyunca hep yanımızda durdu. Bir esnaf, işletmeci yerel yönetimlerden zaman zaman sadece iyi bir diyalog bekler. Biz geçen zamanda daha fazlasını hissettik. Konak Belediyesi’nin organizasyonunda önümüzdeki aylarda bir Kordon festivali planlıyorduk ama salgın nedeniyle durumu yeniden gözden geçireceğiz. Yaptığımız her çalışmada yanımızda olan sayın başkanın bu iyiliğini de unutmayacağız” dedi.

Etiketler
İçişleri Bakanlığı Salgın