Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den koronavirüse karşı seferberlik

Seferihisar’da tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüse karşı adeta seferberlik ilan edildi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den koronavirüse karşı seferberlik

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak, tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) Türkiye’de de hızla yayılmaya başladıktan sonra Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tarafından belediyede bir kriz masası kuruldu.

Koronavirüse karşı mücadeleye erken başlayan Seferihisar Belediyesi belediyenin tüm imkanlarını alınacak tedbirlere ayırarak zorunlu olmayan tüm hizmetlerini geçici süreliğine durdurdu.

Ayrıca Belediye Başkanı İsmail Yetişkin tarafından koronavirüse karşı mücadelede izlenecek yol haritasının takip edilmesi ve yönlendirilmesi için 9 kişilik uzman bir ekip kuruldu.

Başkan Yetişkin risk grubunda bulunan, kronik rahatsızlığı olan, hamile, 12 yaş altı çocuğu bulunan çalışma arkadaşlarına İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeden önce işlerin aksamayacağı şekilde izin verdi.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den koronavirüse karşı seferberlik - Resim : 1

Özellikle 65 yaş üzeri vatandaşlar ve Seferihisarlıları koronavirüse karşı bilinçlendirmek için ekipler kuruldu. Ekipler periyodik olarak bilinçlendirici çalışmaları halk için gerçekleştirmeye devam ediyor.

İlçe genelinde başlatılan ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürülürken, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin çalışma arkadaşlarını yalnız bırakmıyor. Seferihisar’a bağlı bulunan köylerde dezenfekte çalışmaları traktörler ile gerçekleştirilirken, ana caddelerde kamyonlar ile yapılıyor.

Goca Başkan’dan dayanışma örneği

65 yaş üzeri evinde yemek yapma olanağı olmayan vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Yine 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için evde detaylı sağlık taramaları belediyenin görevlendirdiği alanında uzman ekipleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den koronavirüse karşı seferberlik - Resim : 2

Seferihisar’da koronavirüse karşı alınan önlemleri anlatan Başkan Yetişkin, sürecin işbirliği ile hareket ederek ilerlemesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Yetişkin: “Koronavirüs ile ilgili haberleri aldığımız ilk gün kriz masamızı kurduk. Çalışma arkadaşlarımla birlikte halkı ve özellikle 65 yaş üzeri vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına ekipler kurduk. Bu süreçte ekonomik açıdan zorluk yaşayan vatandaşlarımızın taleplerini karşılıksız bırakmıyoruz.

65 yaş üzeri vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılıyor ve onlar için evde sağlık hizmeti veriyoruz. Ayrıca bu süreçte sokak hayvanlarımız da bizlere emanet. Düzenli mama dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz gece gündüz demeden Seferihisar’da dezenfekte edilmeyen sokak bırakmamak için çalışıyor. Bende yürütülen çalışmaların hepsini yerinde kontrol ediyor, çalışma arkadaşlarımı asla yalnız bırakmıyorum. Bugünleri birlikte aşacağız” ifadelerinde bulundu.

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'den koronavirüse karşı seferberlik - Resim : 3

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Seferihisar