Çiğli Belediyesi'nden sağlık çalışanları için 3D yazıcıdan yüz siperliği

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’deki hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları için üç boyutlu yazıcı teknolojisinin kullanıldığı yüz siperliği üretiminin startını verdi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’deki hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları için üç boyutlu yazıcı teknolojisinin kullanıldığı yüz siperliği üretiminin startını verdi.

COVID-19 salgınına karşı gerekli tedbirlerin en erken alındığı yerlerin başında gelen Çiğli’de, zorlu şartlar altında mücadele veren sağlık çalışanlarının sağlığını korumak adına önemli bir uygulama hayata geçirildi. Üç boyutlu yazıcılarla yüz siperliği üretimi başladı.

Gümrükçü’den 3D yazıcısı olanlara çağrı

Geçtiğimiz hafta Çiğlili kadınlarla birlikte dikiş makineleriyle yüz maskesi ve yüz siperliği üretimlerinin startını veren Çiğli Belediyesi şimdi de yüz siperliklerinin üç boyutlu cihazlarla yapılması konusunda çalışmaları başlattı. Daha önce Sasalı Sosyal Dayanışma ve Destekleme Derneği üyesi kadınların, Sasalı Dikiş Atölyesi’nde el emeğiyle diktiği yüz siperlikleri artık üç boyutlu yazıcı teknolojisi kullanılarak üretilmeye başlandı. Çiğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde yürütülen uygulama sayesinde sağlık çalışanlarının yüz siperliği ihtiyacı daha hızlı bir şekilde karşılanacak. Projeye evlerinden destek vermek isteyen üç boyutlu yazıcısı olan vatandaşlara gerekli malzeme desteği Çiğli Belediyesi tarafından sağlanacak.
Başkan Gümrükçü: "Milli bilinçle hareket etmeliyiz"

Çiğli Belediyesi olarak sağlık emekçilerinin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Başkan Gümrükçü, “Sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu dönemde COVID-19 salgınıyla fedakârca mücadele eden sağlık personeli için içerisinde koruyucu asetat maddesinin bulunduğu yüz siperliği üretimine başladık. Üç boyutlu yazıcı teknolojisini kullanarak ürettiğimiz siperlikler ile virüsün tedavi sırasında çalışanlara bulaşmasını engellemiş olacağız. Başlattığımız bu uygulamayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve gönüllü vatandaşlarımızın desteğiyle yaygınlaştırmak istiyoruz. 3 boyutlu yazıcıya sahip vatandaşlarımız da bizlerle iletişime geçerek çalışmalarımıza evlerinden katkı sunabilirler” dedi.

Çiğli Belediyesi'nden sağlık çalışanları için 3D yazıcıdan yüz siperliği - Resim : 1

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Hastane Teknoloji