Tedavisini yapan sağlık çalışanlarına saldıran alkollü sürücü serbest bırakıldı

İnegöl’de meydana gelen trafik kazasının ardından önce 112 ekiplerine, ardından basın mensupları ve hastane çalışanlarına saldıran şahıs mahkemece serbest bırakıldı.

Tedavisini yapan sağlık çalışanlarına saldıran alkollü sürücü serbest bırakıldı

Çin'de ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılıp, binlerce kişinin ölümüne yol açan, Türkiye'de de görülen koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde hayatlarını riske atarak, 24 saat özverili çalışmasıyla ülke genelinde alkışlanan sağlık çalışanlarına, dün gece Bursa'da kaza yapan alkollü sürücü tarafından çirkin saldırı gerçekleştirildi.

Hafif ticari araç ile 30 metrelik uçurumdan yuvarlanarak kendisiyle birlikte 7 kişinin yaralanmasına yol açan Serdar Basri Şahin (23), hem olay yerinde kendisini tedavi eden sağlık çalışanına hem de götürüldüğü hastanede kontrolleri yapılırken sağlık personelini darbedince gözaltına alındı.

Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısa sürede dünya geneline yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü'nün 'pandemi' (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye'de de görülürken, tüm çabalara rağmen 30 kişi yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, bir dizi önlem ve tedbirleri açıklarken, mücadelenin kahramanları ise sağlık çalışanları oldu. Dünyada birçok ülkede koronavirüsle mücadele kapsamında çok sayıda sağlık çalışanı yaşamını yitirirken, Türkiye'de de küresel salgının önlenmesi için yürütülen mücadelede en büyük risk, yine sağlık personelinin omuzlarına yüklendi. Ailelerinden ve sosyal hayatlarından feragat etmenin yanı sıra hayatlarını tehlikeye atarak, 24 saat mesai yapan sağlık çalışanları, virüse yakalananlara şifa olabilmek için özveriyle mücadelede ön safhada yer aldı.

TÜRKİYE, SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ALKIŞLARLA DESTEK OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Meclis'te milletvekillerine yaptığı konuşma sırasında, sağlık personelinin özverili çalışmasına vurgu yaparak, "Alkışlayalım, ne kadar alkışlasak azdır" dedi. Bakan Koca'nın bu sözlerinin sosyal medyada paylaşmasıyla yurt genelinde sağlık personeline destek yağdı. Halkın yanı sıra polis, asker ve itfaiye çalışanları da saatler 21.00'i gösterdiğinde, her gün hastaları tedavi edebilmek için hayatlarını dahi riske atan sağlık çalışanlarına alkışlarla destek oldu.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜ UÇURUMDAN YUVARLANDI, SAĞLIK PERSONELİNE SALDIRDI

Yurt genelinde sağlık çalışanları için bu duygularla teşekkür edilirken, dün Bursa'da aşırı alkollü sürücünün neden olduğu ve kendisi ile birlikte 7 kişinin yaralandığı kazadan sonra üzücü olaylar yaşandı. 2.50 promil alkollü çıkan sürücü Serdar Basri Şahin yönetimindeki hafif ticari araç, kontrolden çıkarak, 30 metrelik uçurumdan yuvarlandı. İhbar üzerine kaza yerine İnegöl İtfaiyesi Arama ve Kurtarma ekibinin yanı sıra polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye görevlilerinin müdahalesiyle araçta sıkışan yaralılar, kurtarılarak, halatla yola çıkarıldı. Sağlık görevlilerinin yaptığı ilk müdahale sırasında kazayı hafif sıyrıklarla atlatan, alkollü sürücü Serdar Basri Şahin, saldırgan davranışlarda bulundu.

Kendisini tedavi etmeye çalışan sağlık görevlisi Coşkun Ç.'yi (37) darbeden Şahin, polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Olay yerindeki müdahalenin ardından hastaneye götürülen yaralılardan Şahin, bu kez de röntgen çekimi sırasında sağlık çalışanına saldırdı. Bunun üzerine sağlık görevlisi, 'beyaz kod' uygulamasıyla yardım istedi. Serdar Basri Şahin, tedavisinin ardından gözaltına alındı.

Tedavisini yapan sağlık çalışanlarına saldıran alkollü sürücü serbest bırakıldı - Resim : 1

O SÜRÜCÜ ADLİ KONTROLLE SERBEST

Bursa’nın İnegöl ilçesinde dün akşam saatlerinde hafif ticari araç ile 30 metrelik uçurumdan yuvarlanarak, kendisi ve 6 kişinin yaralanmasına yol açan alkollü sürücü Serdar Basri Ş. (23), hem olay yerinde kendisini tedavi eden sağlık çalışanına, hem de götürüldüğü hastanede kontrolleri yapılırken sağlık personelini ve bir gazeteciyi darbedince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen Serdar Basri Ş., adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Sürücüye ilçe halkı da tepki gösterdi.

SAĞLIKÇILAR ENDİŞELİ: ŞİDDET KORKUSU YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Genel Sağlık-İş (Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası) İnegöl Temsilcisi Erman Açıkgöz, konuyla ilgili olarak, "Sağlık bakanımızın başlattığı ve Cumhurbaşkanımızın da destek vererek her akşam sağlık çalışanlarının alkışlanmasına minnettarız. Onlar için mücadele ederek ne yorgunluğa düşeceğiz, ne de yılgınlığa. Halkımızın sağlığını korumak için mesleki bilgi ve tecrübemizle 24 saat görevimizi yapacağımızdan kimse şüphe duymamalıdır ancak zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte artık şiddet son bulmalı. Şiddeti gerçekleştirenlerin dışında, şiddete yeltenenler de en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bizler sağlık emekçileri olarak can kurtarırken, diğer yandan şiddet korkusu yaşamak istemiyoruz. Son bulması dileğiyle sağlık çalışanlarına ve basın emekçilerine yapılan şiddeti kınıyorum. Bu saldırılar artık son bulmalı" dedi.

SALDIRIYA UĞRAYAN GAZETECİ KONUŞTU

Saldırıya uğrayan gazeteci Kadir İnci ise, “Dün akşam gece saatlerinde bir trafik kazası meydana geldi. Kazaya giden sağlık ekiplerine sürücü saldırıda bulunmuş. Ardından ambulansla getirilen sürücü, görüntü çektiğimiz sırada bana da saldırıda bulundu. Biz şikayetçi olduk. Ancak yine şahıs tedavi gördüğü sırada başka bir sağlık personeline de saldırdı. Bu tür olayları şiddetle kınıyorum. Türkiye'de her akşam sağlıkçılarımızı alkışlıyoruz. Kendini bilmez bir şahsın böyle davranması üzüntü verici. Devletimiz bu şahısla alakalı gereğini yapar diye düşünüyoruz” dedi.

Bayram Zülfüoğlu isimli vatandaş ise, "Büyük ayıptır bu. Sağlıkçılarımız bizim için gece gündüz çalışıyorlar. Sağlıkçı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu durumu kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Etiketler
Hastane Mahkeme Trafik Trafik kazası