Tunç Soyer Tireli muhtarlarla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Tire’de muhtarın taleplerini dinledi.

Tunç Soyer Tireli muhtarlarla buluştu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir’e uzak ilçelerin muhtarlarıyla buluşmaya devam ediyor. Tunç Soyer bugün Tire’deydi.

Tire Kent Arşivi Merkezi’nin (TİKAM) açılışına katılan Soyer, ardından Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın ev sahipliğinde Tireli muhtarın taleplerini dinledi.

Soyer talepleri tek tek not aldı, başlatılan çalışmalarla ilgili muhtarları bilgilendirdi.

Tire’ye mobil mezbaha

Toplantıda Soyer, Seferihisar’da başlayan İZTAŞIT uygulamasının Tire’ye de geleceğini söyledi. Küçükbaş hayvancılığın güçlendirilmesinin önemini vurgulayan Soyer, Tire’ye en kısa zamanda mobil mezbaha kuracaklarını söyledi.

Soyer İpekçiler Mahallesi Muhtarı Berna Kireşçi’yi de Tire’deki 88 muhtar içinde tek kadın muhtar olduğu için tebrik etti.

Kurtuluş tarımda

Üç saatlik toplantının ardından yeniden söz alan Tunç Soyer tarımın öneminin altını çizdi. Soyer şöyle konuştu: “Bu memleketin kurtuluşunun tarımda olduğunu biliyoruz. Tarım için de küçük üreticiyi yaşatmamız gerekiyor. Bu yüzden kırsal kesime hizmet götürmek çok önemli. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Siz de mutlaka kooperatifler kurun ya da mevcut kooperatifleri güçlendirin. Daha çok üretin. Siz ne üretirseniz biz satın alacağız.”

Toplantıda ulaşım, üretim yollarının asfaltlanması, foseptik çukurlarının açılması, köylere parke taş döşenmesi, içme suyu çalışmalarının yapılması, derelerin ıslah edilmesi, mezarlık duvarlarının yenilenmesi, kütüphanelere kitap temin edilmesi, gençlere halı saha, çocuk oyun parkı, spor alanlarının kurulması talepleri öne çıktı.

Etiketler
İzmir Tunç Soyer