Mersin Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz çorba

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “1 Ekmek 1 Çorba” projesi kapsamında ilki Tarsus Üniversitesi önüne yerleştirilen çorba büfesinin ikincisi Mersin Üniversitesi girişinde hizmet vermeye başladı. Proje, öğrencilerin bütçesine yılda 1260 TL katkı sağlıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz çorba

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in hayata geçirdiği “1 Ekmek 1 Çorba” projesinin kentteki etki alanı her geçen gün artıyor. Şu anda 38 noktada günde 6 bin 500, ayda ise 170 bin kişiye ulaşan proje, Mersin Üniversitesi girişinde de öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz çorba - Resim : 1

Büyükşehir’in çorbasıyla yılda 1260 TL öğrencinin cebinde kalıyor

İlki 2020’nin Ocak ayı ortasında Tarsus Üniversitesi girişine yerleştirilen çorba büfesinin ikincisi Mersin Üniversitesi’nin girişinde yerini aldı.
Mersin Üniversitesi girişindeki çorba büfesinde hafta içi her sabah 07:30-09:30 saatleri arası öğrencilere sıcacık çorba hizmeti sunuluyor. Piyasada 7 TL olan bir kase çorbayı Büyükşehir Belediyesi’nin çorba büfesinden ücretsiz temin eden bir öğrenci, bütçesinde ayda 140 TL, 9 aylık bir eğitim-öğretim döneminde ise 1260 TL tasarruf sağlıyor.

“Şu soğuk havalarda içimiz ısınıyor”

Mersin Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencisi Kutay Eser, Başkan Vahap Seçer’in öğrenciler için hayata geçirdiği projeden memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Sabahları buradan geçerken özellikle şu soğuk havalarda içimiz ısınıyor. Vahap Başkanımız’a teşekkür ederiz. Mercimek çorbası herkesin sevdiği bir çorba. Bu hizmetten memnunuz. Eskiden Çamaşır Kafe’de bu hizmet veriliyordu. Şu anda büfede olması daha iyi. Geçerken almamız daha pratik oluyor” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz çorba - Resim : 2

Öğrencilerin faydasına oluyor”

Mersin Üniversitesi Elektrik Enerji Bölümü öğrencisi Ümit Müjdeci ise sabah kahvaltısı hazırlamak için vakit harcamadan sabahları çorbasını alıp dersine girdiğini belirterek, “Öğrenciler sabahları kahvaltı etmek için vakit bulamıyor. Geçerken ayaküstü çorba almak kolay oluyor. Hem tadı güzel hem belediye güzel bir çalışma sunmuş. Bu da öğrencilerin faydasına oluyor” dedi.

Etiketler
Ekmek Mersin Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Üniversite