Ankara'da iklim değişikliği masaya yatırıldı

Akademisyenler ve STK temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen, “Küresel İklim Değişikliğinin Ankara Üzerindeki Etkilileri Paneli”nde bir araya geldi.

Ankara'da iklim değişikliği masaya yatırıldı

Akademisyenler ve STK temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen, “Küresel İklim Değişikliğinin Ankara Üzerindeki Etkilileri Paneli”nde bir araya geldi. İklim değişikliğinin masaya yatırıldığı panelin konuşmacıları arasında yer alan Mansur Yavaş, “Farkındalık yaratmak için çalışacağız” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce, “İklim Değişikliği Uyum Çalışmaları” kapsamında düzenlenen, “Küresel İklim Değişikliğinin Ankara Üzerindeki Etkileri” isimli panelde, iklim değişikliği masaya yatırıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı panelde akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler bir araya geldi.

Panelde, küresel iklim değişikliğinin Ankara’da yaratacağı olumsuz etkilerin en aza indirilmesi için atılması gereken adımlara ilişkin konuşan Başkan Yavaş, şunları söyledi:

“Bürokrat arkadaşlarıma bir ana evvel konuyla ilgili harekete geçilmesi gerektiğini söyledim. Biz Belediye Meclisi’nde, bundan sonra sitelerde yağmur sularının depolanabilsin diye yağmur hasadı için şart getirdik. Bunun gibi çevre dostu kararlar aldık ama maalesef uygulamada zorlanıyoruz. Bu tür şeyler zorunlu hale getirilince vatandaşa maliyeti düşünülüyor. O inşaatın maliyeti ile insanlığa olan maliyeti kıyaslanmadan hesap ediliyor."

FARKINDALIK VURGUSU

Doğal kaynakları kullanmayı teşvik edecek çevre dostu projelerin hayata geçirilmesinde zorluklarla karşılaşıldığının altını çizen Yavaş, sorununun çözümü için vatandaşların iklim değişikliği konusunun ne denli ciddi bir tehdit olduğunun farkına varmaları gerektiğine vurgu yaptı.

Ankara'da iklim değişikliği masaya yatırıldı - Resim : 1

'BİLİNÇ OLUŞTURABİLİRİZ'

İklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak için yapılacak çalışmalara da değinen Yavaş, şunları kaydetti:

"İklim değişikliği konusunda Ankara'yla ilgili yapılabilecekleri arkadaşlarla görüşeceğiz. Farkındalık sağlamak için tüm mecralarda otobüslerde, billboardlarda, metrolarda bunların görünmesini sağlayacağız. Belediye olarak elimizden geldiği kadar tedbir almaya çalışacağız. Kendi konforumuzdan vazgeçmiyoruz ama insanımızı da bilinçlendirmemiz şart. Çocuklarımızın 2035'ten sonra çekeceği sıkıntıları, iklim değişikliğinin etkilerini bir şekilde kamuoyuna gösterebilirsek bir bilinç oluşturabiliriz. Yoksa kendimizi yok ediyoruz."

Etiketler
Ankara Akademisyen Ankara Büyükşehir Belediyesi