Mansur Yavaş, Alevi kurum temsilcileri ile buluştu

Alevi kurum temsilcileri, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret ederek, Alevi kurumlarının sorunlarını ve cemevleri konusunu konuştu.

Mansur Yavaş, Alevi kurum temsilcileri ile buluştu

Alevi kurum temsilcileri, CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret ederek, Alevi kurumlarının sorunlarını ve cemevleri konusunu konuştu.

PİRHA'nın haberine göre, Alevi Bektaşi Federasyonu(ABF), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD) yöneticileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti.

Alevi kurumlarının sorunlarını konuşulduğu toplantıya ilişkin PİRHA’ya bilgi veren PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, cemevlerinin imar planında ibadethane statüsünün verilmesi meselesini de konuştuklarını söyledi.

Mansur Yavaş’ın bu meseleye olumlu baktığını kaydeden Kaplan, şimdiye kadar gerek devlete gerekse belediyelere alınan elemanların liyakat değilde biat usulüyle alındığını, Alevilere yapılan haksızlıkları konuştuklarını söyledi.

Alevilerin taleplerini ilettiklerini söyleyen Kaplan, Ankara’daki cemevleri sorunlarını, gerekli arsa ve yer tahsislerini vb konuları konuştuklarını da belirterek, Mansur Yavaş’ın da meclis üyesi birini görevlendirerek gerekli çalışmaları yapacağını söylediğini aktardı.

Mansur Yavaş, Alevi kurum temsilcileri ile buluştu - Resim : 1

“DİYANET İŞLERİ ELİNDE KURAN İLE ALEVİLERİ DİNE DAVET EDİYOR”

Kaplan, Alevi örgütlerinin elinde olan cemevlerini zaman zaman içerinden veya dışarıdan saldırıların düzenlenerek terörize edildiğini kaydetti.

Son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Tunceli'den başlayarak gittiği her yerde eline Kuran-ı alarak Alevileri dine davet ettiğine işaret eden Kaplan, Diyanet’e tepki göstererek iktidarın cemevi meselesinde yaşanan sıkıntıları aşmaya çalıştığını ancak bunu bir kılıfa uydurarak yapmaya çalıştığının altını çizdi.

Kaplan, “Diyanet İşleri Başkanının yol önderlerine Kuran hediye etmesi dine davettir. Gittiği yerlerde yol önderleri Kuran-ı alıp yüzlerine vurmalı. ‘Bizim bir inancımız var, sen beni dine davet edemezsin’ demeli” dedi.

Hükümete çağrıda bulunan PSAKD Genel Başkanı Kaplan, Türkiye’nin AHİM kararlarına uyması gerektiğini söyledi.

Demokratik taleplerini dillendirmekten vazgeçmeyeceklerini söyleyen Kaplan, “Devleti yönetenlerin Alevileri yok saymak sevdasından vazgeçsinler” dedi.

Etiketler
Ankara Alevi Mansur Yavaş