Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Melih Gökçek dönemini 'parsel parsel' araştıracak

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Melih Gökçek döneminde FETÖ lehine yapılan imar artışları araştırılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Bülent Arınç'ın Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Melih Gökçek hakkında öne sürdüğü Ankara'nın "parsel parsel satıldığı" iddialarının araştırılması için soruşturulması için önerge verildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi bu önergeyle, FETÖ lehine yapılan imar artışlarını araştıracak.

Verilen araştırma önergesi şöyle oldu:

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'na;

FETÖ ile ilgili mahkemelere yansıyan ifadelerde belediyelerin ürettikleri imar rantlarıyla örgütün en önemli gelir kaynaklarından birisini oluşturduğu iddia edilmektedir.

Bu çerçevede Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin de FETÖ lehine imar rantları oluşturduğu öne sürülmektedir. Daha önce memur suçlarına bakan savcı olarak görev yapan ve bugün FETÖ'cü suçlamasıyla kaçak durumda olan Şadan Sakınan'ın adı kamuoyunda konuşulmaktadır.

15 Temmuz öncesinde mal varlığındaki şüpheli artış gerekçesiyle Hakim Savcılar Yüksek Kurulu tarafından soruşturmadan geçirilen ve 15 Temmuz'dan sonra ihraç edilen eski savcı Şadan Sakınan'ın Büyükşehir belediyemizle ilişkileri araştırmaya değer bir nitelik göstermektedir.

Bir örnek vermek gerekirse Şadan Sakınan'ın Etimesgut'un Yapracık Mahallesi'nde parsel nosu 823 olan tarladan 500 metrekarelik hisseyi, 07.05.2013 tarihinde satın aldığı, Etimesgut Belediye Meclisi'nin 04.07.2013 tarihli ve 347 sayılı kararıyla onaylandıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 12.07.2013 tarih ve 1347 kararıyla onaylanan bire bin ölçekli uygulama imar planı ve konut alanı olan ve inşaat emsali 3.30 olan 48 bin 410 ada ve 2 nolu parseli hisselendirildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Yine iddialara göre bu türden onlarca uygulama yapılmış ve FETÖ'nün adliyedeki önemli isimlerinden birisi olan Şadan Sakınan'ın örgüt lehine kaynaklar akıtılmıştır.

Bugün firari durumdaki Şadan Sakınan'ın da Ankara Büyükşehir Belediyesi ve onun eski Belediye Başkanı hakkında açılmış yüzden fazla davada takipsizlik kararı verdiği, karşılıklı işbirliği içinde bu sürecin götürüldüğüne dair vahim iddialar söz konusudur.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin şehitler ve gaziler vererek atlattığı 15 Temmuz felaketine giden yolda kimlerin kamuoyu imkanlarını kimlere nasıl aktardığını bilmek ve adaletin tecelli ettirilmesini sağlayarak ülkemizi benzer felaketlerden korumaya çalışmak hepimizin üzerine bir borçtur.

Etiketler
Ankara FETÖ Melih Gökçek