Narlıdere’de denizi ve ormanı birleştiren proje!

Narlıdere Belediyesi, orman ve denizi bütünleştirecek “Yürüyüş ve Bisiklet Yolu” projesinin startını verdi.

Narlıdere’de denizi ve ormanı birleştiren proje!

Narlıdere’de bisiklet kullanımını artırmak ve kent içi ulaşımda alternatif yaratmak için çalışmalar yürüten Narlıdere Belediyesi, orman ve denizi bütünleştirecek “Yürüyüş ve Bisiklet Yolu” projesinin startını verdi.

Başkan Ali Engin “2 kilometrelik güzergah, ilçemizin en merkezi noktalarından geçecek. Hem bisiklet sürmeyi hem de yürüyüşü teşvik edeceğiz. Orman ile sahili bu proje ile birleştireceğiz” dedi.

KENTİ BOYDAN BOYA SARACAK

Kent içinde bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüten Narlıdere Belediyesi, kenti boydan boya saracak Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesini başlattı.

Deniz ve ormanı birleştirecek olan proje Çamtepe ve Narlı Mahallelerini kapsayacak. Ali Onbaşı Deresi, Çelebi Sokak civarı, Malatyalılar Derneği önündeki meydan, Yukarı Köy ve Pazaryerini izleyecek güzergahta, bin 900 metre bisiklet yolu, bin 300 metre yaya yolu yapılacak.

BAHARDA TAMAMLANACAK

Güzergah boyunca, modern bitkilendirme ve aydınlatma çalışmaları yapılacak. Zeminin yanı sıra, kaldırım ve bordürler yenilenecek. Araç yolları ve park alanları yeniden düzenlenecek. BİSİM istasyonları konacak. Yapımına başlanan proje, bahar aylarında tamamlanacak.

“ORMAN İLE SAHİL BİRLEŞECEK”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Narlıderemiz için güzel ve keyifli projeler üretmeye devam ediyoruz. 2 kilometrelik güzergah, ilçemizin en merkezi noktalarından geçecek. Hem bisiklet sürmeyi hem de yürüyüşü teşvik edeceğiz.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Narlıderelilerin sokakta daha çok vakit geçirmesini ve ilçeye olan aidiyet duygusunun artmasını hedefliyoruz. Orman ile sahili bu proje ile birleştireceğiz” dedi.

Etiketler
Narlıdere