Ceyhan Belediyesi'nde ıslak imza devri sona eriyor

Ceyhan Belediyesi israfla mücadele kapsamında hayata geçirdiği uygulamalara bir yenisini daha ekledi.

Ceyhan Belediyesi'nde ıslak imza devri sona eriyor

Yazışmalarda ve evrak işlerinde dijital imza dönemine geçiliyor. Ceyhan Belediyesi’nin bütün evrak işleri 1 Ocak 2020 itibariyle dijital ortamda yapılacak.

Vatandaşa hizmet odaklı yerel yönetim anlayışına uygun bir şekilde belediye hizmetlerinin hızlı, güvenli ve kesintisiz verilmesini sağlayacak bir proje ile ıslak imza dönemine son veriliyor. Bu şekilde kâğıt, toner ve benzeri kalemlerden tasarruf edilirken arşiv ve depolama işlemleri de tarihe karışacağı belirtildi.

“Çağı Yakalayabilmek İçin Hızlı Olmak Zorundayız”

İçişleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ortak çalışması ile 2017 yılından bu yana hayata geçirilmek için çalışılan e- Belediye Bilgi Sistemi projesini göreve gelir gelmez Ceyhan Belediyesi’nde hayata geçirmek için çalışmalar başlatan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar; “ Devir teknoloji devri. Teknolojinin insana, doğaya faydalı taraflarını hayatlarımıza uygulamak en başta biz yerel yöneticilerin görevdir.

Ceyhan Belediyesi’nde bugün git, yarın gel dönemini bitirmek için çalışıyoruz. Çağı yakalayabilmek için hızlı olmak zorundayız. 1 Ocak itibariyle e- Belediye Bilgi Sistemi tamamen dijital olduğu ve Web tabanlı olduğu için evde, yolda araçla giderken bile imza atılabilecektir.

Bu sayede hizmetler daha da hızlı gerçekleşecek bürokratik işlemler hızlanacaktır. Depolamayı dijital ortamlarda yaptığımız için kağıt tüketimini de en aza indirgemeyi planlıyoruz. Sel oldu, yangın çıktı mazeretleriyle evrakların kaybolmasının da önüne geçilecektir. Hem zamandan hem kağıttan tasarruf etmeyi hedefliyoruz” sözleriyle sistem hakkında bilgi verdi.

Etiketler
Uygulama