Abdül Batur 'En Roman Dostu Belediye Başkanı' seçildi

“En Roman Dostu Belediye Başkanı” kampanyasında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ödül aldı.

Abdül Batur 'En Roman Dostu Belediye Başkanı' seçildi

Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin Türkiye ayağını yürüttüğü ‘Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumunu Güçlendirmek Üzerine Ortak Girişim’ projesi kapsamında gerçekleştirilen “En Roman Dostu Belediye Başkanı” kampanyası sona erdi.

bianet'in haberine göre, sivil toplum temsilcisi, yerel yönetim uzmanı ve akademisyenlerden oluşan bağımsız değerlendirme kurulunun kararıyla, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Roman vatandaşlara yönelik yaptığı eğitim, barınma, istihdam ve ayrımcılığın önlenmesi yönündeki çalışmalarıyla öne çıkarak ödülü almaya hak kazandı.

Sıfır Ayrımcılık Derneği Özel Ödülü olan “Ayrımcılıkla Mücadelede En Kararlı Belediye Başkanı” ödülüne ise ayrımcılığın önlenmesi için yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Hacıbektaş Belediyesi Başkanı Arif Yoldaş Altıok layık görüldü.

En Roman Dostu Belediye Başkanı Abdül Batur, Batı Balkanlar ve Türkiye’de Roman Sivil Toplumunun Güçlendirilmesi Üzerine Ortak Girişim projesinin diğer paydaşları olan ülkelerin ödül kazanan belediye başkanları ile 19 Kasım’da Brüksel’de düzenlenen törende bir araya gelecek.

Amaç: Belediyelerin ayrımcılıktan uzak politika oluşturması

Sıfır Ayrımcılık Derneği, kampanyanın amacını şöyle özetliyor: "Yerel yönetimlerin Romanlarla ilişkisini güçlendirmek, onların sorunlarını fark etmelerini sağlamak, sorunlara yönelik çözüm geliştirirken Romanları da buna dahil etmek, ayrımcılıktan uzak, uygulanabilir, bütüncül sosyal politikalar geliştirilmesine önayak olmak, uluslararası platformlarla ilişki kurarak Romanların sosyal içermesiyle ilgili çalışmalarda birlikte yer almak.."

Etiketler
Roma Abdül Batur