Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'Kadına şiddetle mücadele' eğitimi

Hayata geçirdiği birçok projede kadına verdiği önemi ve desteği gösteren Ankara Büyükşehir Belediyesi, farklı konularda düzenlediği eğitim programlarıyla da kadınların yanında olmaya ve onları bilinçlendirmeye devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 'Kadına şiddetle mücadele' eğitimi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü, Hanımlar Lokali üyeleri ile kadın personeline, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” ve “Erken Yaşta Evlilikle Mücadele” eğitimi verdi.

ŞİDDETE KARŞI BİLİNÇLENME

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda Kadın ve Aile Şube Müdürü Şenay Yılmaz tarafından verilen seminerde; şiddet nedir, türleri nelerdir ve şiddetle mücadele yöntemleri başta olmak üzere şiddete karşı destek programları ve başvurulacak kurumlar tek tek anlatıldı.

Şiddet gören kadınların başvurabilecekleri yerlerden birinin İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Kadın Destek Uygulamaları (KADES)” olduğunu vurgulayan Yılmaz, erken yaşta evliliğin nedenleri ve çözümleri konusunda da ayrıntılı sunum yaptı.

EĞİTİMİN ÖNEMİ

Eğitim programına katılan Hanımlar Lokali üyeleri ve Büyükşehir personeli, aldıkları eğitimin önemine şu sözlerle dikkat çektiler:

-Elif Yıldırım Güler (42 yaşında): “Çok faydalı bir eğitim olduğunu düşünüyorum. Bu eğitim bize verildi ama eminim Büyükşehir Belediyesi toplumsal alana da yayacaktır. Her anne oğlunu, kızını bu konuda çok daha duyarlı yetiştirirse bu yara iyileşecektir.”

-Mercan İlhan (38 yaşında): “Kadına şiddeti önleyecek kişilerin kadınlar olduğunu düşünüyorum. Çünkü erkekleri de biz anneler yetiştiriyoruz. Doğru çocuklar yetiştirdiğimizde bu sorun da ortadan kalkacaktır. Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği bu eğitimler çok önemli ve çok değerli ama erkeklere yönelik de eğitimler verilmesini isterim.”

-Elif Özer (43 yaşında): “Bizler çalıştığımız birim gereğince kadınlara daha fazla ulaşabiliyoruz. Şiddet mağduru kadınlara yardımcı olabilmemiz için bilinçlendiğimizi düşünüyorum. Bunun için belediyemize teşekkür ediyorum.”

-Jale Çalışkan (47yaşında): “Herkesin de böyle eğitimlere katılmasını isterim. Sadece kadına değil erkeğe de şiddet uygulanabiliyor. Bu sebeple eğitimler önemli ancak kadın ve erkek her iki tarafın da eğitilmesi gerekir.”

ERKEKLERE DE EĞİTİM VERİLECEK

Büyükşehir Belediyesi tarafından kadına şiddetle mücadeleye yönelik Sığınma Evlerinde, Hanım Lokallerinde ve Kadın Danışma Birimlerinde sık sık seminer verildiğini ifade eden Hizmet İçi Eğitim Müdürü Resul Kökten, bu eğitimlerin kadın-erkek ayrımı olmadan her yaş grubuna verileceğini de söyledi:

“Kadınlara yönelik verilen bu eğitimleri erkeklere de vereceğiz. Bu eğitimlerin devamı da gelecek. Hazırlıklarımız sürüyor. Düzenleyeceğimiz seminerlere tüm Başkentliler katılabilecek.”

Etiketler
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi Şiddet