Ercüment Şahin Çervatoğlu'ndan kurs tepkisi: Temennimiz köstek olunmaması

Rize’nin CHP’li Fındıklı Belediyesi’nin kursu açma başvurularının “kurs ihtiyacı yoktur” diyerek reddedildiği ortaya çıkarken Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, "Temennimiz köstek olunmamasıdır" sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Ercüment Şahin Çervatoğlu'ndan kurs tepkisi: Temennimiz köstek olunmaması

Rize'nin CHP'li Fındıklı Belediyesi, ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerinin eğitimlerine destek olması için kurs açmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapma talebinde bulundu.

Belediyenin talebine, milli eğitim müdürlüğü "kursa ihtiyaç olmadığı" cevabını verdi. Belediye ayrıca kreş çağındaki çocukların ihtiyacının karşılanması için Yeni Mahalle Taş Mektebi’nin kreşe çevrilmesi için milli eğitim müdürlüğüne başvurduklarını fakat cevap alamadıklarını aktardı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, "Destek olunmamasının siyasi nedenleri olabilir. Ama temennimiz köstek olunmamasıdır" dedi.

31 Mart sonrası toplumcu belediyecilik doğrultusunda çalıştıklarını ve altı aydır MECİ (İMECE) anlayışıyla halkın katılımını da sağlamaya çalıştıklarını aktaran Fındıklı Belediye Başkanı, bazı kamu kuruluşları ve siyasilerin buna engel olduğunu ifade etti.

"Rize’de CHP’li tek belediye olduğumuzdan mı, tasarruf yapıp gerçekten halkımızla birlikte halkın ihtiyaçlarını karşıladığımızdan mı yoksa her ikisinden mi bu engellemeler?" diye soran Çervatoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanun’unun Ek 2’inci maddesine (KHK-678-34) dayanılarak Belediyeler İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile yapılan ve Bakanlıkça onaylanan ortak işbirliği protokolleri çerçevesinde, örgün eğitim programlarına destek mahiyetinde ücretsiz kurs açılabilir.

Buna dayanarak çocuklarımız ve gençlerimiz için çok sayıda belediye ücretsiz kurs hizmeti vermektedir. İlçemizde toplumcu belediyecilik kapsamında çocuklarımıza yönelik ücretsiz destek kurs hizmeti vermek isteyerek yola çıktık. 10.09.2019 günü İl Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ve 16.09.2019 tarihinde ise üst yazı ile ücretsiz kurs açmak istediğimizi bildirdik. 15.10.2019 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden “İlçemiz okulları ortaokul ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik destekleme ve yetiştirme kurslarına hem fiziki mekân hem de öğretmen bakımından ihtiyaca cevap verebilmektedir.’’ Cevabı verilmiştir. Yani belediyenin kursuna ihtiyacımız yok denmiştir.

Belediye olarak ilçemizde bulunan öğrencilerimize ücretsiz kurs desteğini vermek istemek diğer belediyelerce makulken ama söz konusu Fındıklı Belediyesi olunca mı ihtiyaç duyulmuyor? Kurs açılmasına izin verilen diğer il ve ilçelerde milli eğitim ihtiyaca cevap verememekte midir? Bunun cevabını merak ediyoruz.

Bir başka konu ise; 16.09.2019 tarihinde kreş çağındaki çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için Yeni Mahalle (Paçva) Taş Mektebi’nin kreş yapılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne üst yazı yazılmıştır. 23.09.2019 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kreş yazımıza ‘’İl Maarif Müfettişlerince incelenmekte olduğu ve inceleme tamamlandıktan sonra Başkanlığını’za cevap verilecektir.’’ Cevap verilmiştir. Harabe durumda olan okulun tahsisi mahalledeki yerel dernekte olup dernek kreş olarak belediyemize devredilmesini kabul ederek muvafakatname vermesine rağmen İl / İlçe Milli eğitim Müdürlükleri bu çalışmalarımızı engellemek için her türlü zamanı kullanmaktadırlar.

Buna ilişkin de olumsuz görüş belirtildiği ifade edilmekte ve tarafımıza bu olumsuz cevap bile bir aydır verilmemektedir. İlçemizdeki çocuklarımızın dil öğrendiği, kendileriyle ve doğayla barışık bir şekilde yetişmelerinin önüne bizzat kurumlar engel çıkarmaktalar.

“MECİ” ile hayata geçireceğimiz, çocuklarımızın, gençlerimizin hatta her yaş grubundan vatandaşlarımızın dil öğreneceği, sosyalleşeceği, hayatına katkı sunacağı kursların ve eğitimlerin neden engellendiğini merak ediyoruz. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz.

Bir tane Fındıklı var. Yapmak istediğimiz her şey Fındıklı için, Fındıklı’nın geleceği için. Destek olunmamasının siyasi nedenleri olabilir. Ama temennimiz köstek olunmamasıdır"



Etiketler
Rize