Ankara Büyükşehir belediyesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, halk ve çevre sağlığı için kentin dört bir yanında ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir belediyesi ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor

Başkent’e yakışır bir hizmet vererek vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için tüm imkanlarını seferber eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, halk ve çevre sağlığı için kentin dört bir yanında ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı ilaçlama ekipleri; sokak, cadde, park ve diğer ortak kullanım alanlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları ile okullarda ilaçlama faaliyetleri yürütüyor.

AÇIK VE KAPALI ALANLARDA TİTİZ İLAÇLAMA

Başkent’in 25 ilçesini kapsayan günlük rutin ilaçlama programı dışında gelen talepleri de değerlendiren Büyükşehir ekipleri, toplum ve çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek kent zararlılarına karşı etkin bir mücadele gerçekleştiriyor.

Ekipler; okul ve resmi kurumların yazılı başvurusuyla iç ve dış alanlarda ilaçlama ve dezenfeksiyon (hijyen çalışması) işlemi yapıyor.

ÇEVREYE VE İNSAN SAĞLIĞINA ZARARSIZ İLAÇLAR KULLANILIYOR

Özellikle kapalı alanlarda üreyen fare, hamamböceği, bit ve pire gibi haşereler, açık alanlarda ise sivrisinek ve karasinekle mücadele eden ekipler, Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçları kullanıyor.

Daha sağlıklı ve hijyenik bir Başkent için kentin dört bir köşesinde çalışmalarına devam eden Büyükşehir ilaçlama ekipleri, 1 Nisan 2019 tarihinden bugüne kadar 204 okul ile 529 kamu kurumunda çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Etiketler
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi