Ankara'nın Başkent oluşunun 96. yıl dönümü kutlandı

Ankara'nın Başkent oluşunun 96. yıl dönümü tüm gün çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, Ankara’nın Başkent ilan edilmesi nedeniyle verdiği resepsiyona Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.

Ankara'nın Başkent oluşunun 96. yıl dönümü kutlandı

Ankara Valisi Vasip Şahin, TBMM Meclis Başkan Vekili Levent Gök, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 4. Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet Kurumahmut, Kamu Kurum Kuruluşlarının Temsilcileri, Seymenler ve Başkentlilerin de yer aldığı resmi törenlerin ilk adresi Anıtkabir oldu.

ÖĞRENCİLERİ BÜYÜKŞEHİR TAŞIDI

Ankara'nın dört bir yanındaki okullardan Anıtkabir'e akın eden öğrenciler EGO Genel Müdürlüğü'nün tahsis ettiği otobüsler tarafından taşındı.

Başkentli öğrenciler, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan Türk Bayraklarını taşırken, kutlamaların bir diğer adresi 2. Meclis oldu.

Başkan Yavaş’ın da yer aldığı devlet erkanı Cumhuriyet Müzesi'ni gezerken, 2. Meclis önünden Ankara Kalesi’ne kadar Seymeler’den oluşan kortej Başkentlilerden yol boyu alkış aldı.

KÜLTÜR VE SANATLA DOLU KUTLAMA PROGRAMI

Türk bayrakları ile donatılan Başkent’in tarihi ve turistik merkezlerinin ziyaret edildiği kutlama etkinlikleri kapsamında Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde de “Büyük Bozkır: Tarih ve Kültür” adlı “Altın Elbiseli Adam” sergisinin resmi kapanış törenine Başkan Yavaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ile birlikte katıldı.

Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly’un ev sahipliğinde müzeyi gezen Başkan Yavaş, müzedeki bazı eserleri de inceledi. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile birlikte Türkpusat Geleneksel Savaş Pusatları Müzesi ile Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesini de ziyaret eden Başkan Yavaş, Ankara Kalesi’nde Seymenlerle de bir araya geldi.

BAŞKAN YAVAŞ'TAN 13 EKİM RESEPSİYONU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'nın Başkent oluşunun 96. yıl dönümü nedeniyle Gençlik Parkı Kabul Salonu’nda bir resepsiyon verdi.

Başkan Yavaş'ın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona; Ankara Valisi Vasip Şahin, TBMM Meclis Başkan Vekili Levent Gök, Ankara Milletvekilleri Ali Haydar Hakverdi, Gamze Taşçıer, İbrahim Halil Oral, Durmuş Yılmaz, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı, CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yımaz, Büyükelçiler ile Yabancı Misyon Şefleri, Belediye Meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odaları Temsilcileri, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN YAVAŞ’TAN ANLAMLI MESAJLAR

Konuşmasına Türkiye’nin ve bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi için sınır ötesine “Barış Pınarı Harekatı”nı düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetlerine başarı dileklerini ileterek başlayan Başkan Yavaş, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Bölgenin bir an önce terör varlığından temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Yavaş, “Bu uğurda mücadele veren askerlerimizin burnu bile kanamadan evlerine dönmesi tek temennimizdir” dedi.

“BAŞKENT ANKARA SIRADAN BİR YER DEĞİLDİR”

Dünya tarihinde iki tür Başkent olduğuna dikkat çeken Başkan Yavaş, tarihini anlattığı Ankara için şu tanımlamayı yaptı:

“Bazı Başkentler imparatorluk ve krallık merkezleri olarak hanedanlara ev sahipliği yapmış ve kültürlerin kaynaşma potası olmuştur. Bazı Başkentler ise ulusların modern dünya sahnesine çıkmasının göstergesi ve laboratuvarı olmuştur. Başkent Ankara da bu kapsamda, Türk gelişiminin mekansal yansıması, Cumhuriyet değerlerinin mutfağı olarak tarihteki yerini almıştır. Düşman ordularına ‘dur’ denilen nihai yer olan Ankara, tüm dünyaya milletimizin bağımsızlığa ve hürriyete olan sevdasını bir kez daha kanıtlayan merkez haline dönüşmüştür. Başkent Ankara sıradan bir yer değildir. Var olanı kullanarak, var olanın sınırlarını aşma gayreti, hayal kurma özgürlüğü ve insan kalabilme onurudur. Başkent bizim sevdamızdır.”

“SEN BEN YOK BİZ VAR”

Ankara’nın geleceği için tüm paydaşlara birlik ve beraberlik çağrısı da yapan Başkan Yavaş, şu mesajları verdi:

“Her zaman dile getirdiğim gibi; bizim yönetim anlayışımızda sen ben yok, biz olacağız. Ortak akılla; katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir anlayışla, Başkentimizi beraber yöneteceğiz. Bin kişinin yanlışı bir kişinin doğrusundan daha doğrudur anlayışıyla Ankara'yı hak ettiği yerlere yine bu kentin tarihi sorumluluğunu hissedenleri getirecektir. Şahsen bu iradeyi, burada bulunan sizler ve tüm Ankaralılarda görüyorum. Ankara'nın sanayisi, turizmi, kırsal kalkınması, sanatı ve kültürünün gelişmesi için önemli bir görev edindiğimizi unutmayarak; Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline gelmesi için çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz.”

Resepsiyonda tüm misafirlerle yakından ilgilenen Başkan Yavaş, tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Etiketler
Ankara Mansur Yavaş