Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde uzay çadırına büyük ilgi

Kartal Belediyesi’nde bağlı olarak hizmet veren ve açıldığı günden bu yana ziyaretçi akınına uğrayan Masal Müzesi’nde kısa bir süre için kurulan Uzay Çadırı (Planetaryum) çocuklardan ve yetişkinlerden büyük ilgi görüyor.

Kartal Belediyesi Masal Müzesi’nde uzay çadırına büyük ilgi

Hava ile şişirilen bir çadırın içinde özel bir yansıtıcı kullanılarak gerçekleştirilen etkinlikte çocuklar uzay boşluğunu, galaksileri ve gezegenleri sanki ordaymış gibi izlediler. Tamamen astronomi amaçlı dizayn edilen opto-mekanik bir projeksiyon cihazının kullanıldığı çadırda çocuklar uzayı, gezegenleri, yıldızları ve galaksileri hareketleri ile birlikte izledi.

Çadırın kubbesine yansıtılan görüntüleri karanlık bir ortamda izleyen çocuklar, uzayda yolculuk hissi veren ve özel hazırlanmış bir de film izledi. Çocukların velilerinin de katıldığı seanslar, hafta sonu da saat 10.00’dan akşam saat 16.30’a kadar devam etti.

08 Ekim günü başlaması ve 13 Ekim Günü bitmesi planlanan etkinlik ilk gün yağmur nedeniyle ertelenmişti. 9 Ekim günü açılan; ancak 11 Ekim günü yine yağmur nedeniyle toplanan uzay çadırı etkinliğinin 17 Ekim Perşembe gününe kadara devam etmesine karar verildi. Çocukların gösterdiği yoğun ilginin de etkisiyle alınan bu karar gereği Masal Müzesi’nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç, 17 Ekim Perşembe gününe kadar saat 10.00 ve 16.30 arası Uzay Çadırı (Planetaryum) ziyarete açık olacak.

Etiketler
Kartal Belediyesi