Kartal Belediyesi Cemal Şahan'ı mezarı başında andı

Kartal Belediyesi’nde Park Bahçeler Müdürü olarak görev yaparken 12 Ekim 2018 günü geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden merhum Cemal Şahan, mezarı başında anıldı.

Kartal Belediyesi Cemal Şahan'ı mezarı başında andı

Pendik Yeni Şeyhli Mezarlığı’nda düzenlenen anma törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra merhumun ailesi ile mesai arkadaşları katıldı.

Anma töreninde önce merhum Cemal Şahan’ın hayatının kısa bir özeti okundu. Törende daha sonra Şahan’ın mesai arkadaşı ve Kartal Belediyesi Etüd Proje Müdürü İsmail Ökten kürsüye gelerek merhum müdür ile yaşadığı anılardan ve Cemal Şahan’ın kişiliğinden bahsetti.

Törende daha sonra Cemal Şahan’ın eşi Perihan Şahan sözü devraldı ve eşinin ardından söylenen tüm iyi niyetli sözler için teşekkür etti. Cemal Şahan’ın ardında bıraktığı ilkeli ve onurlu duruşu devam ettirdiklerini belirten Perihan Şahan, Kartal Belediyesi ailesi içinde yer almaktan onur duyduklarını söyledi. Ardından Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, kısa bir konuşma yaparak şöyle konuştu: “Cemal müdürün işine olan sevgisi, doğaya olan sevgisi, ailesine ve insana olan sevgisi, hepimizin ders çıkarması gereken nitelikteydi. Bugün yıl dönümü ve görüyoruz ki; hayat gerçekten çok acımasız ve boş. Ya iyi eserler bırakır iyi anılırsınız ya da cenazeniz kaldırılır; ama arkanızdan iyi konuşulmaz. Ne mutlu ki bugün iyi anıyoruz ve iyi konuşuyoruz. Ailesinin, eşinin de söylediği gibi ne mutlu ki çok saygın ve çok onurlu bir şekilde anıyoruz. Onurlu ve saygın hatıralarıyla onu konuşuyoruz. İşine ve mesleğine âşıktı, ailesine âşıktı. O yüzden her anında ondan iyi şeyler aldık, iyi şeyler öğrendik.

Ben çalışma arkadaşlarına ve ailesine tekrar sabır diliyorum. Bütün çalışma arkadaşlarına tekrar hatırlatıyorum ki Cemal Şahan gibi sevgi ve saygı dolu olun ve işinizi desteğinizi en iyi en onurlu şekilde yapın ve hayata veda ederken böyle olumlu ve onurlu bir şekilde anılın diyorum. Bu anma törenini gerçekleştiren, hatırlayan bütün arkadaşlara, katılan bütün dostlara sonsuz teşekkür ediyorum. Hayat devam ediyor, o yüzden tabii ki acılarımızı yaşayacağız; ama hayatın akışında hepimiz işimizi görevimizi ve hayata saygın bir şekilde izler bırakmaya devam edeceğiz. Ben tekrar katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Cemal ağabeyi rahmetle ve minnetle anıyorum. O bizi duyuyor ve görüyor inanıyorum.”

Törende daha sonra emekli müezzin Vedat Özbaş tarafından dualar okudu. Anma törenine katılan herkese lokum ikram edildi ve çam fideleri dağıtıldı.

Etiketler
Kartal Belediyesi