Erhan Kılıç: Trafik sorunu 5 yılın sonunda tarihe karışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Ana Planı’nın 8 metropol ilçesindeki ilk sunumu Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Erhan Kılıç: Trafik sorunu 5 yılın sonunda tarihe karışacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Ulaşım Ana Planı’nın 8 metropol ilçesindeki ilk sunumu Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kentin trafik sorunu ve çözümünün masaya yatırıldığı toplantıda projeler sunuldu.

Kavşak, cadde ve sokak düzenlemelerinden bisiklet yoluna kadar Buca’nın trafik altyapısını A’dan Z’ye yeniden hazırlayacak dev proje hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Kararlı ve planlı çalışmalarıyla kördüğüm haline gelen trafik sorunu 5 yılın sonunda tarihe karışacak” dedi.

Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte geçtiğimiz aylarda Büyükşehir’in hazırlamış olduğu ve çalışmaların başlatılması için Cumhurbaşkanlığı’nda imza bekleyen Buca Metrosu projesinin müjdesinin ardından, kentin trafik düğümünü çözmek için de çalışmalara hız kattı.

Kent genelinde gerçekleştirilecek trafik düzenlemeleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları hazırlanan ve 2030 yılına kadar İzmir’in ulaşım altyapısını oluşturacak İzmir Ulaşım Ana Planı kapsamında, 8 metropol ilçeye yapılacak sunumların ilkine Başkan Erhan Kılıç ev sahipliği yaptı.

Buca Belediyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mert Yaygel , Ulaşım Daire Başkanlığı yetkilileri ve Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları katıldı.

BUCA İÇİN EN DOĞRU ULAŞIM PLANI


Toplantıda Büyükşehir tarafından hazırlanan ulaşım planı ve Buca Belediyesi tarafından hazırlanan trafik düzenleme çalışmaları masaya yatırıldı. Çalışmalar hakkında konuşan Başkan Kılıç, “Buca’nın trafik sorununu çözmek hep birlikte bir yola çıkıyoruz. Tunç Başkanımızın verdiği öncelik ve koordineli çalışmalarımızla Buca için en doğru ulaşım planını hayata geçireceğiz. Geçici çözümlerden ziyade uzun vadede kalıcı çözümleri hızla hayata geçireceğiz” diye konuştu.

5 YIL SONRA TRAFİK SORUNU TARİH OLACAK

Çalışmaların gerçekleştirilmesinde kaynakların en verimli şekilde kullanılması için çalışacaklarını ifade eden Başkan Kılıç, “Hem Büyükşehir’in hem de bizlerin kararlı ve planlı çalışmalarıyla yıllardır giderek kördüğüm haline gelen trafik sorunu 5 yılın sonunda tarihe karışacak. Çalışmalar hayata geçmeye, Buca trafiği şimdiden ferahlamaya başladı. 5 yılın sonunda Buca Metrosuyla trafiğin konuşulmadığı bir kent olacağız” şeklinde konuştu.

KAVŞAKLARDA YAŞANAN KÖR DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

Buca’nın kısa, orta ve uzun vadede trafik sorununu tarihe karıştıracak projede, ilk olarak yoğunluk yaşanan kavşak düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Gürçeşme Huzurevi, Buca Fil Heykelleri, Buca Atlı Kavşağı ve Hatboyu Kavşaklarında hayata geçen düzenlemenin ardından; Yıkıkkemer Cami Kavşağı, Üçkuyular Meydanı, Koşuyolu Kavşağı Şirinyer NATO Kavşağı ve Menderes Caddesi ile Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nin kesişiminde değişiklik yapılacak. Toplamda 11 hemzemin kavşak ve sinyalizasyon sisteminin kısa vadede hayata geçeceği projelerle kara yolu trafiğinde yaşanan kilitlenmeler ortadan kaldırılacak.

CADDELER YENİDEN DÜZENLENİYOR

Orta vadede ise Buca’nın ana hattı Menderes Caddesi ve Adnan Kahveci Caddesi’nde yeni bir ulaşım rotası belirlenecek. Yeni açılacak yollarla ana hatlardaki yükün hafifletileceği cadde düzenlemesi, kavşak düzenlemeleri ve bağlantı yollarıyla koordineli bir şekilde trafikte bekleme süresini sıfıra indirecek.

BUCA BİSİKLET YOLUNA KAVUŞUYOR

Proje kapsamında taşıt trafiğinin yanı sıra yaya yolu ve bisikletler için de köklü değişiklikler hayata geçirilecek. Bucalıların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen yaya yolları ve kaldırım düzenlemelerine öncelik verilecek. Kaldırımların olmadığı veya yetersiz olduğu yerlerde kaldırım düzenlemeleri ve yeni üst geçitler hızla tamamlanacak. Yaya öncelikli sokakların uygulamasının ardından Bucalılar, bisiklet yoluna kavuşacak. Cadde düzenlemeleri kapsamında 3 etapta tamamlanacak projeyle Buca’da toplam 30 kilometrelik bisiklet yolu kullanıma açılacak.

5 YENİ OTOPARK

Buca trafiğinin önemli sorunlarından birisi olan otopark sorunu için de düzenlemeler belirlendi. Özellikle ana caddeler ve sokak aralarında yaşanan ve yaya trafiğini de olumsuz etkileyen otopark sorunu için 5 adet “Park et devam et” otoparkı açılacak. Yenilenen cadde ve sokaklarda da düzenli park yerleri oluşturulacak.

BUCA METROSU VE ÇEVREYOLU BAĞLANTISI

Öte yandan toplantıda mevcut çalışmaların yanı sıra uzun vadede gerçekleştirilmesi planlanan çok sayıda konu hakkında fikir alışverişi gerçekleştirildi. Uluslararası ihale sürecinin gerçekleştirileceği Buca Metrosu projesi başta olmak üzere çevreyolu bağlantı yolu ve çok sayıda projenin hayata geçirilmesi, toplantının önemli gündem maddelerinden birisi oldu.

Etiketler
İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro Trafik Buca Belediyesi