Soner Çetin'den Çukurova'ya yeni cemevi sözü

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Adana Şubesi’nce düzenlenen Aşure Günü’ne katıldı.

Soner Çetin'den Çukurova'ya yeni cemevi sözü

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Alevilerin hiç hak etmediği halde ötekileştirildiğini, dışlandığını, asıldığını, yakıldığını belirterek, “Ama incinse de incitmeyen sizlersiniz. İyi ki varsınız. Madımak’ı, Maraş’ı, Çorum’u unutmadık, unutturmayacağız” dedi.

Başkan Soner Çetin, Alevilerin bu toplumun çimentosu olduğunu vurguladı.

Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Adana Şubesi’nce düzenlenen Aşure Günü’ne katılan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Alevilerin bu toplumun çimentosu olduğunu söyledi.

Etkinlikte konuşan Başkan Soner Çetin, “Sizler bu toplumun çimentosusunuz. Hiç hak etmediğiniz halde ötekileştirilen, dışlanan, asılan, yakılan ama hiçbir zaman incitmeyen, kırmayan ‘İncinsen de incitme’ diyen sizler iyi ki varsınız. ‘Ne olursan ol yine gel’ diyen, ‘Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan’ diyen sizlersiniz. İyi ki varsınız değerli canlar” ifadelerini kullandı.

YENİ CEM EVİ SÖZÜ VERDİ

“Bizler sizlere layık olmak zorundayız. 24 saat çalışsam size borcumu ödeyemem. Sizlere en iyi şekilde hizmet etmek kendini bilen bir belediye başkanının görevidir” diyen Başkan Soner Çetin şöyle devam etti:

“Ben bu topluma ne yapsam azdır. Elimizden gelenin daha da iyisini yapmak zorundayız. Sizlerle bir arada olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı ile birlikte bu kültür merkezini açtık. İlçemiz dışında olmasına karşın 2 cem evini hizmete açtık. Sizlere söz verdiğimiz gibi burada 14 dönüm yeri Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı’na bağışladık. Şimdi seçim öncesinde bir söz daha verdik. Biliyorsunuz kardeşiniz sözünün eridir. İnşallah eski Kenan Evren Bulvarı’nda güzel bir cem evini hizmete sokacağız.”

Başkan Soner Çetin, önemli bir günde olduklarını belirterek, 12 gün oruç tutulup, ibadet yapıldığını, bugün de Aşure Günü’nde olunduğunu kaydederek, “Bugün de aşure günündeyiz. Yeni Kerbela’lar yaşanmasın istiyoruz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Madımak, Maraş, Çorum… Hiçbirini unutmadık unutturmayacağız” şeklinde konuştu.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Hacı Bektaş Veli Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz’ın da birer konuşma yaptığı etkinlikte aşure dağıtımın ardından semah gösterisi yapıldı.

Etkinliğe CHP Adana Milletvekilleri Burhanettin Bulut, Ayhan Barut, CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Hacıbektaş Belediye Başkanı Yoldaş Altıok, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Aşure etkinliği Mustafa Özarslan konseri ile son buldu.

Etiketler
Adana Çukurova Soner Çetin