Keçiören'de 'A Takımı' huzursuzluğu

“A Takımı” Turgut Altınok’un yeniden seçildiği 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilçede yeniden görünür oldu.

Keçiören'de 'A Takımı' huzursuzluğu

AKP’li Keçiören Belediyesi ile bağlantılı olduğu öne sürülen “A Takımı” Turgut Altınok’un yeniden seçildiği 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilçede yeniden görünür oldu.

Birgün gazetesinin haberine göre asayişi sağlamak, ahlaksızlığı önlemek, alkol ve uyuşturucu kullanımını önlemek amacıyla kurulduğu iddia edilen A Takımı ile İncirli Yunus Emre Parkı’nda oturan gençler arasından yaşanan tartışama sonrasında üç A Takımı üyesi vurulurken, yoldan geçen bir yurttaş da elinden yaralandı.

Yurttaşları tehdit eden gruptakilerin vurulduğu parkın yanında bulunan reklam panosunda Keçiören Belediyesi’nin “Keçiören’de huzur var” yazılı afişi de dikkat çekti.

A TAKIMI NEDİR?

A Takımı, 1995 yılında Keçiören’in Ovacık Mahallesi’nde öldüren Erdal Yıldırım failleri olarak biliniyor. Keçiören’de yaşayan yurttaşların iddiasına göre A Takımı 1990’lı yıllarda dönemin MHP’li Keçiören Belediye Başkanı olan ve 31 Mart’tan sonra yeniden seçilen Turgut Altınok tarafından kuruldu. Keçiören’de yaşayan yurttaşların verdiği bilgiye göre Alevi yurttaşların yoğun olduğu Ovacık ve İncirli bölgesinde aktif olan grup, alkol tüketen ve satın alan yurttaşları “Gidin CHP’li belediyelerin olduğu ilçelerde için” diyerek tehdit ediyor.

15 yıllığına Keçiören Belediyesi’nden düğün salonu işletmesini alan işinsanı Cengiz Peker, Twitter’dan Altınok’un yaptığı uygulamaya isyan etti: “A-takımı her gün iş yerimizi bastı. Ardından İmar Müdürlüğü gelip ‘eksiklikleriniz var’ diyerek binamızı mühürledi. Resmen saldırı altındayız.”

Etiketler
Keçiören Seçim Yerel Seçim