Kardeş Türküler konserinde yeşil seferberlik

Çiğli Belediyesi tarafından “Zafer, Barış ve Kurtuluş” etkinlikleri kapsamında, Çiğli’de düzenlenecek Kardeş Türküler konserinde çam fidanı dağıtılacak.

Kardeş Türküler konserinde yeşil seferberlik

Çiğli Belediyesi tarafından “Zafer, Barış ve Kurtuluş” etkinlikleri kapsamında, Çiğli’de düzenlenecek Kardeş Türküler konserinde çam fidanı dağıtılacak. Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, yeşil bir Çiğli için başta sporcular ve öğrenciler olmak üzere Çiğli halkıyla birlikte fidan dikeceklerini söyledi.

Günlerdir İzmir’de devam eden ve 500 hektarlık alanı yok eden orman yangını sonrası kentin tekrar yeşillendirilmesi çalışmalarına Çiğli Belediyesi’nden anlamlı bir destek geldi. 29 Ağustos’ta Çiğli Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte“Her ses bir nefes, her nefes bir fidan” vurgusuyla düzenleyeceği Kardeş Türküler konserine gelen Çiğli halkının bir fidan dikerek kentin yeşillendirilmesine katkı sunması için fıstık çamı fidanı dağıtılacak.

KONSERDE YEŞİL VURGUSU

Çiğli Belediyesi’nin bu yıl düzenleyeceği “Zafer, Barış ve Kurtuluş” etkinliklerinde yaşanan orman yangınları ve yeşillendirme çalışmalarının öne çıkacağını vurgulayan Başkan Utku Gümrükçü, “İzmir’imizin ciğeri yandı. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Kentimizde kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Bu yüzden Kardeş Türküler’in 29 Ağustos’ta ilçemizde vereceği konserde kentimizin tekrar yeşillendirilmesi konusunda birlikte çalışmamız olacak. Halkımızı da bu çalışmanın bir parçası olarak görmek istiyoruz. Belediyemiz bünyesindeki sporculara ve ÇİBEM öğrencilerine fidan dağıtacak ve birlikte fidanları dikeceğiz. Konsere Ege Orman Vakfı’nı davet edeceğiz. Bağış yapmak isteyenler orada bağış yapabilecek. ‘Sen de bir fidan dik, İzmir’e yaşam ol’ diyerek tüm halkımızı fidan dikmeye davet ediyoruz” dedi.

KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN ARTIRILACAK

Çiğli’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 10 metrekareye çıkarma hedefinde olduklarını belirten Başkan Gümrükçü; “İlçemizde iki adet kent ormanı oluşturmak için yer tespitinde bulunduk. İlkbaharda düzenleyeceğimiz etkinliklerle bu alanlarda halkımızla birlikte fidan dikme çalışmaları yapacağız. Kentimizin yeşillendirilmesine yönelik çalışmalara tüm halkımızın sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler
Konser Çiğli Belediyesi