CHP’li Gruşçu'dan Bursa Belediye Başkanı Aktaş'a tepki

CHP Konak ilçe başkanı Çağrı Gruşçu, Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

CHP’li Gruşçu'dan Bursa Belediye Başkanı Aktaş'a tepki

Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın belediye meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partili üyelerin yapmış olduğu ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz olsun’ önerisine verdiği ‘Halkın tamamını ilgilendiren bir bayram değil' şeklinde vermiş olduğu yanıt CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu’nun tepkisini çekti.

CHP’li Çağrı Gruşçu bir açıklama yaparak: “Alinur Aktaş şunu bilmelidir ki, yönettiği güzel şehrimiz Bursa, 11 Eylül 1922 tarihinde işgalden kurtulduysa, al bayrağımız hala bu güzel memleketimizin semalarında dalgalanıyorsa ve kendisi bu şehrin belediye başkanıysa, bunu Büyük Taaruzda can veren aziz şehitlerimize borçludur” dedi.

İŞTE O AÇIKLAMA:

30 Ağustos Zafer Bayramı halkın genelini ilgilendiren bir bayram değil’ diyen Alinur Aktaş şunu bilmelidir ki, yönettiği güzel şehrimiz Bursa, 11 Eylül 1922 tarihinde işgalden kurtulduysa, al bayrağımız hala bu güzel memleketimizin semalarında dalgalanıyorsa ve kendisi bu şehrin belediye başkanıysa, bunu Büyük Taaruzda can veren aziz şehitlerimize borçludur.

Ancak anlaşılıyor ki, bu sözleri sarfeden zatın kanı kırmızı akmıyor aklı beyaz düşünmüyor. Vatan, ülke, bayrak sevgisi nedir bilmeyen bu şahsın Büyük Taaruzun sonunda yakıp yıkarak kaçan işgalcilerden ne farkı var? En azından yol yakınken tarih ve vatan bilincinden uzak olan zihnini ve yüreğini de alıp makamını işgal etmeyi bırakmalıdır.

17 yıldır AKP zihniyetinin tezahürü, toplumu birbirine çarpıştırmak ve bölmek üzerine kurulmuştur. AKP zihniyeti yine aynı oyunu topluma oynamaya çalışmaktadır. Toplumu çarpıştırmaya yönelik bu düşüncelere asla prim vermememiz ve ortak değerlerimize daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini belirtmek isterim. 30 Ağustos milletimizin ortak değeridir. CHP’li, Akpartili, MHP’li, HDP’li ve farklı görüşlerde olan; bu topraklar üzerinde kardeşçe, bir ve bütün olarak yaşayan yurttaşlarımızın ortak birlik ve bütünlük bayramıdır. Biliyoruz ki, yurttaşlarımız bu söylemlerden rahatsızdır .

AKP Genel Başkanı, il başkanı ve ilçe başkanlarının bu duruma suskun kalması belediye başkanının söylemini onayladıkları anlamına gelmektedir. Bu ayrıştırıcı dili kınıyoruz. AKP Genel Başkanının gerekli açıklamada bulunarak, parti içi disiplin sürecini başlatmasını bekliyoruz. Aksi halde zan altında kalacaklar, belediye başkanının söylemlerini onayladıklarını beyan etmiş olacaklardır.

Ülkemizin milli ve manevi değerlerine çarpık bakan, 17 yıldır ötekileştirme ve ayrıştırma üzerine siyaset yaklaşımı oluşturan bir anlayışın tezahürü olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı önce milletimizden özüre sonra da şehitlerimizin kanıyla sulanarak zaferle kazanılmış bu toprakların nimetleri sayesinde oturduğu büyükşehir belediye başkanlığı koltuğundan istifaya davet ediyorum.

Etiketler
Bursa Ağrı Ağustos Alinur Aktaş 30 Ağustos Zafer Bayramı