Tunç Soyer, Bayraklı'yı ziyaret etti

İzmir B.B. Başkanı Tunç Soyer, Bayraklı'yı ziyaret etti. Soyer projeler hakkında bilgi aldı.

Tunç Soyer, Bayraklı'yı ziyaret etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Genel Sekreter Dr. Buğra Gökçe, Bayraklı sokaklarını gezdi.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ev sahipliğinde başkan yardımcıları ve ilgili müdürlerle ilçeyi karış karış turlayan heyet, Bayraklı’da hayata geçirilmesi planlanan projeleri konuştu.

Ziyaret kapsamında Özkanlar Pazar Yeri’nden, Altınyol’un yer altına alınmasına, Bayraklı’dan geçmesi planlanan yeni tramvay hattından, Doğançay dünya çocuk ve gençlik merkezine, yeni kültür ve spor tesisleri, sosyal donatı alanlarından kavşak ve meydan düzenlemelerine, kreşlere kadar birçok proje masaya yatırıldı.

Başkan Soyer’i dün sabah erken saatlerde Bayraklı Belediyesi hizmet binasında ağırlayan Başkan Sandal, ilçede gerçekleştirmeyi planladıkları projeleri anlatarak, büyük ölçekli işler için de destek istedi.

Soyer ise birçok projede birlikte çalışılacağı müjdesini verdi. İlgili müdürlerin projeleri detaylarıyla anlatmasının ardından alanda incelemelere geçildi.

BAYRAKLI’YA TRAMVAY HATTI

Ulaşım master planında uygun görülmediği için yer almayan ancak gelinen süreçte Bayraklı’da ihtiyaç olarak görülen yeni bir tramvay hattı projesini Başkan Soyer’e anlatan Bayraklı Belediyesi yetkilileri, Bornova'ya kadar devam edebilecek yaklaşık 7 km’lik güzergah hattı hakkında bilgiler aktardı.

Konuyla ilgili Sakarya Caddesi üzerinden yeni bir hattın mümkün olabileceğini ve bununla ilgili fizibilite çalışması yapılması gerektiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, “Sakarya Caddesi veya Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi üzerinden raylı bir sistem olabilir” dedi ve bununla ilgili çalışılacağını söyledi.

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL KREŞİ BAYRAKLI’DA OLACAK

Bayraklı Belediyesi Çamkıran Hizmet Binasının ilk inşa edildiği günkü amacına uygun olarak kreşe dönüştürülme fikrini çok beğenen ve binanın Türkiye’nin en güzel kreşi olmaya aday olduğunu vurgulayan Soyer, “Burası harika bir yer ve muazzam bir merkeze dönüşebilir. Çevre düzenlemesi, bahçesindeki temalı modern parkıyla İzmir’in değil, Türkiye’nin en güzel kreşlerinden biri olabilir. Aynı zamanda annelerin de istihdam olanağı üzerinde projeler geliştirmeliyiz. Dikiş atölyeleri, çamaşırhane gibi işler yapabilir kadınlarımız. Eşinden boşanmış, ekonomik sıkıntısı olan, eşi hapiste olan kadılarımız başta olmak üzere buralardan faydalanabilir ve aynı zamanda çocukları da kreşten yararlanabilir ” diyerek bu güzel proje için Başkan Sandal’ı kutladı.

Etiketler
İzmir Tunç Soyer