Urla Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı’na saldırı

Urla Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarılıoğlu, sağlık raporunu belediye binasına verdikten sonra ilçeden ayrılırken, Belediye’ye ait açık garaj alanında otomobiline binerken bir zabıta memurunun yumruklu, tekmeli saldırısına maruz kaldı.

Urla Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı’na saldırı

Urla Belediyesi’nde Eski Başkan Sibel Uyar ile birlikte görev yapan yeni seçilen Belediye Başkanı Burak Oğuz tarafından Fen İşleri Müdürlüğü’ne “Mühendis” kadrosuyla gönderilen Eski Başkan Yardımcısı Ziya Çamsarılıoğlu, sağlık raporunu belediye binasına verdikten sonra ilçeden ayrılırken, Belediye’ye ait açık garaj alanında otomobiline binerken bir zabıta memurunun yumruklu, tekmeli saldırısına maruz kaldı. Çamsarılıoğlu, yüzünün 3 ayrı noktasından darbeler aldı.

Ege Medyası'nda yer alan habere göre Urla’da belediye binasına uğradıktan sonra kente yerleşen Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı ve milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu ile son olarak Tarihi Malgaca Çarşısı’nda çay içen Ziya Çamsarılıoğlu, kentten ayrılıp İzmir’e dönmek üzere Belediye Garaj alanına bıraktığı otomobiline gitti. Burada tam aracının şoför koltuğuna oturmak üzere iken arkasından “Ziya Bey” diye seslenen Zabıta Memuru Erkut Kocabıyık, Ziya Çamsırılıoğlu’na ağır küfürler ederek aniden vurmaya başladı. Aldığı darbeler üzerine otomobilinde yan koltuğa düşen Çamsarılıoğlu, daha önceden biriminde çalıştığı Erkut Kocabıyık’a “Derdin ne, niye vuruyorsun” diye seslenmesine rağmen zabıta memuru saldırısını sürdürdü. Bu arada yine otomobile birlikte binmeye çalışan arkadaşı Macit Sefiloğlu, Erkut Kocabıyık’ın beline sarılarak geriye çekmeye çalıştı. Alana yalnız gelmeyen ve Fen İşleri Müdürlüğü’nde görev yaptığı öğrenilen işçi üniformalı bir kişi ise saldırıda Erkut Kocabıyık’a destek olma amaçlı olarak olayı ayırmaya çalışan Sefiloğlu’na müdahale ederek “Sen Karışma” diye seslendi.

Olayın vahim bir hal alma eğilimi nedeniyle “Çamsarılıoğlu, “Polis çağırın” diye bağırmasına karşın o anda bulunanların ilk anda müdahale etmemesi dikkat çekti. Daha sonraki dakikalarda Otopark’ta görevli olan bir kişi araya girerek saldırıyı önlemeye çalıştı.

Planlı Saldırı

Başkan Yardımcısı Çamsarılıoğlu, Urla Polis Karakolu’ndaki ifadesinin ardından Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Urla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da el koyduğu olayda, Çamsarılıoğlu olayın organize bir saldırı olabileceğine dikkat çekti.

Olayın ardından Ziya Çamsarılıoğlu’nu telefonla arayan ardından hastaneye giderek geçmiş olsun dileğinde bulunan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, bu olayı idari açıdan detaylı biçimde soruşturacağını söyledi.

Sabah resmi elbise saldırı sırasında sivil

Urla’daki bu vahim saldırının sonrasında Erkut Kocabıyık’ın aynı gün sabah saatlerinde zabıta resmi elbisesiyle göreve geldiği belirlendi. Saldırının yaşandığı öğle saatlerinde ise sivil kıyafetli olan Kocabıyık’ın daha sonra belediyeden o gün izinli olduğunu dair söylentiler yayıldı.

Eski Başkan Yardımcısı Çamsarılıoğlu, karakolda ve yaptığı girişimlerde kamera kayıtlarının olayı net olarak göstereceğine dikkat çekti. Kayıtların karartılabileceği endişesini de dile getiren Çamsarılıoğlu, “Birçok insanı töhmet altına bırakacak bir saldırıya uğradım. Bu bana değil, Urla Belediyesi’nin kurumsal kimliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu olayı örtbas etmek başta Belediye Başkanı olmak üzere birçok kışı ve kurumun itibarını zedeleyecektir” dedi.

Etiketler
Otomobil Saldırı Urla Belediyesi Urla