Ankara ve Guanco arasında önemli imza

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti Guangdong Eyaleti Guanco Şehri arasında “Dostluk ve İş birliği Protokolü” imzalandı.

Ankara ve Guanco arasında önemli imza

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti Guangdong Eyaleti Guanco Şehri arasında “Dostluk ve İş birliği Protokolü” imzalandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Guanco Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gao Yuyue’nin imzaladığı iş birliği anlaşması ile birçok alanda ortak çalışma yapılacak.

FUAR TURİZMİ

Yapılan anlaşmayla birlikte iki şehir arasında ekonomik ve kültürel iş birliğinin yanı sıra fuar turizmine karşılıklı kartı sağlayacaklarını belirten Başkan Yavaş, Guanco şehrinin dünyanın en büyük ticaret fuarı olan Kanton Fuarına ev sahipliği yaptığını belirterek, Akyurt’ta yapımı devam eden Ankara Uluslararası Fuar Alanı hakkında bilgi verdi:

“Ankara’mızı fuarcılık alanında öncü yapmak istiyoruz. Bu konuda önemli çalışmaları yürütmekteyiz. Bu yıl Belediyemizin öncülüğünde Ankara’nın ilk Uluslararası Fuar Alanını açacağız. Kapasitesiyle dünyada 4. fuar alanı olmaya adaydır. İnanıyorum ki bundan sonra da her konuda çok daha yakın iş birliği yapacağız ve halklarımızı kaynaştıracak birçok faaliyet ve programı birlikte gerçekleştireceğiz.”

HEDEF ÖRNEK BAŞKENT

Ankara Büyükşehir Belediye’sinin yaptığı projelerle gerek Türkiye’de gerekse dünyada birçok ilki gerçekleştirerek örnek bir belediye olmaya çalıştığını vurgulayan Başkan Yavaş, “Edindiğimiz deneyimleri de sizlerle paylaşmaktan, karşılıklı bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmaktan büyük memnuniyet duyacağız” dedi.

İş birliği anlaşması ile iki ülke arasında geleneksel dostluğu geliştirerek, bilgi alışverişi yapmayı amaçladıklarını ifade eden Guanco Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gao Yuyue ise “Kendim ve heyetim için onur verici bir gün. Umarım ekonomik, kültürel ve turizm alanında iş birliği gerçekleştiririz. Bu vesile ile iki şehrin insanları birbirini daha iyi tanımış olur. Anlaşmanın imzalanmasıyla iki şehir için yeni başlangıçlar olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler
Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi